Nebude tomu jinak i v neděli, kdy na Humpolecko zavítá další sestupem z I. B třídy hodně ohrožený celek. „Jsme ve stejné situaci jako před dvěma týdny, když jsme se chystali na zápas s Humpolcem B. I toto je utkání o šest bodů, které musíme bezpodmíněčně vyhrát," ví trenér Jaroslav Bláha.

Prohra je zabrzdila

Bláha stojí za obrodou týmu. Beznadějně poslední Budíkov totiž po jeho zimním příchodu uhrál už deset bodů. Za šest zápasů tedy dokázal více než jeho předchůdci za celý podzim. Přesto Budíkov ztrácí na předposlední tým tabulky pět bodů. „Pořád tomu věřím, že na to máme, že se můžeme zachránit," neztrácí naději Jaroslav Bláha a to samé tvrdí i o týmu: „Kluci chtějí, makají, nemám jim co vytknout."

Poslední zápas ale budíkovskou cestu za udržením příslušnosti ke krajské fotbalové společnosti hodně zkomplikoval. Rovnost padla v Černovicích. „Byl to z naší strany nepovedený zápas. Dvacet minut jsme měli navrch, ale gól dal soupeř. Umožnili jsme mu vrátit se do zápasu. Utkání jsme si prohráli sami," zlobil se Bláha.
Teď  už ale v Budíkově myslí na Habry. Aktuálně devátý celek tabulky platí za hodně nevyzpytatelného soupeře. Vysoko prohrál v Horní Cerekevi a Pacově, ale v posledním kole deklasoval Havlíčkovu Borovou. „V Habrech se hraje špatně, ale doma na něj Budíkov umí. Poslední dva roky se mu na Habry dařilo. Nebyl jsem sice na lavičce, ale zápasy jsem viděl jako divák," vzpomíná Jaroslav Bláha a dodává: „Pevně věřím, že vyhrajeme."