I když tato nemilá záležitost potkala fotbalisty Budíkova relativně nedávno, myšlenkami už jsou u nové sezony. Tým i nadále povede trenér Jaroslav Bláha, a i když o cílech raději hovoří před hráči než před novináři, přiznal: „Chceme postoupit. Alespoň pro mě osobně je to jediný možný cíl," odtajnil.

Budíkov zatím v letní přípravě šlape. Vyhrál turnaj v Čejově a uspěl i v sobotu v Jiřicích, kde byl ale v hodně kombinované sestavě. „Měl jsem jen čtyři hráče základu, takže nemá smysl cokoliv hodnotit," uvedl kouč.

Poutník liga je neznámou soutěží

Kádr Rovnosti zůstal pohromadě prakticky celý. „To byla jedna z podmínek, které jsem měl, když jsme se s výborem domlouvali na tom, že budu jako trenér pokračovat," vysvětlil Bláha. Jediný, kdo z jarního základu už v Budíkově není, je veterán Radek Moravec. Ten se vrátil do Čejova.

Klub naposledy hrál okresní soutěž v roce 1997 a i v rámci přípravy se v minulých letech se špičkou Poutník ligy potkával jen minimálně. „Přiznám se, že o týmech vím prakticky jen to, co si přečtu v novinách. Očekávám ale, že o špici budou hrát i nadále Božejov, Žirov, případně Maraton. Počítat musíme pochopitelně s béčkem Pacova. To má mladý tým, který už ale posbíral dostatek zkušeností a fotbalovost mu rozhodně nechybí," jmenoval Bláha spolufavority Poutník ligy.

Budíkov už v přípravě prakticky dohrál. Generálkou před soutěží bude s největší pravděpodobností tréninkový duel áčka proti béčku. „V tomto utkání si udělám obrázek o všech hráčích klubu. Rád bych si po tomto zápase uzavřel kádr nějakých patnáct šestnácti hráčů, s nimiž budu na podzim počítat," vysvětlil trenér Rovnosti.