Jednoho z nejtěžších možných protivníků vylosoval ve středu bývalý kanonýr české reprezentace a Sparty Praha Hort Siegl. „Nebyli jsme mezi nasazenými celky, takže bylo jasné, že dostaneme prvoligového protivníka,“ komentoval los trenér FC Vysočina Ivan Kopecký pro Deník. „Nechci spekulovat, jestli by některý jiný z týmů byl případně lehčím soupeřem, prostě budeme hrát se Slavií,“ dodal jihlavský kouč.

Sešívaným se ale v Jihlavě vůbec nedaří. V roce 2006 si zde sice výhrou v posledním kole zajistili účast v evropských pohárech a Vysočinu odsoudili k sestupu, od té doby ale na stadionu v Jiráskově ulici nezvítězili. V lize zde třikrát prohráli a jen dvakrát remizovali. Poslední bod jim navíc v srpnu 2016 zajistil neregulérní gól z ofsajdu…

Jihlavští se tak i pod dojmem této bilance nemusí utkání bát. Navíc do Jihlavy přijede velmi atraktivní soupeř, který je po dvou kolech Evropské ligy v této soutěži neporažený. „Slavia přijede k nám, což je velká výzva pro náš tým i fanoušky,“ uvědomuje si Kopecký.

Utkání by se mělo podle oficiálního termínu hrát ve středu 25. října od 17 hodin. Tedy mezi dvěma zápasy slávistů v Evropské lize se španělským Villarealem. „Lidé teď chodí víc na hokej, snad zase přijdou i na fotbal. Věřím, že Slavia nám dům naplní,“ uvedl sportovní manažer Vysočiny Josef Jinoch, odchovanec Slavie, kde ještě nedávno působil také jako funkcionář, pro ČTK.

Také z tohoto důvodu se dá očekávat, že by Pražané nemuseli nastoupit v top sestavě. To ostatně v dosavadním průběhu poháru nedělala ani Vysočina. Změní v zápase proti favoritovi trenéři svoji obvyklou strategii? „Musím se přiznat, že o tomto zápase ještě tolik nepřemýšlím. Máme plnou hlavu plánů na sobotní utkání ve Zlíně,“ odmítl podobné spekulace Kopecký.

Vážení kamionů.
Je konec přetíženým kamionům v Jihlavě

LOS OSMIFINÁLE MOL CUPU
Plzeň - Slovácko
Liberec - Karviná
JIHLAVA - Slavia Praha
Domažlice - Mladá Boleslav
Teplice - Hradec Králové
Vlašim - Zlín
Sparta Praha - Baník Ostrava
Sigma Olomouc - Jablonec