Ševci nezvládli první tři jarní kola, se soupeři z dolní poloviny tabulky nezískali ani bod a po domácí ztrátě s Bohemians 1905 vypadli z elitní šestky.

„Není jednoduché konkurovat mužstvům z popředí tabulky a být na dostřel třeba Plzni. Stále o něco hrajeme. Třeba i ze střední skupiny a play-off se dá dostat do evropských pohárů. Pokusíme se ale skončit co nejvýš,“ slibuje fanouškům Bílkův nástupce.

Každá porážka komplikuje práci v týdnu na tréninku. Pohoda se z Letné vytrácí, trpělivost dochází také věrným fanouškům. Porážky přibývají, ta poslední byla už šestá v řadě.

„Neprožíváme jednoduché období,“ přiznává Pivarník.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v sobotním 22. kole FORTUNA:LIGY hostili doma pražské Bohemians 1905. Na snímku Železník
Žádný gól, jenom břevno. Ševci prohráli i s Bohemkou

Proti Klokanům tam byly dobré momenty

Zatímco hráčům po porážce v Příbrami spílal, po utkání s Bohemians kritikou šetřil.

„V zápase jsme viděli dobré momenty. Nemohu nikomu vytknout, že by nechtěl, nebojoval nebo nehrál naplno. Nasazení i zakončení tam byly. Je škoda, že jsme nedokázali proměnit šance. Mužstvo šlo za vítězstvím,“ tvrdí Pivarník.

Ševci začali dobře. Zahrozili hlavičkou Poznara, ale úvodní nápor brzy vyšuměl.

Klokani postupem času vyrovnali hru a po necelé půlhodině šli dokonce do vedení. Hůlka nejprve hlavou trefil tyč a ve skrumáži uklidil míč do sítě Krch.

„V tu chvíli to bylo těžké, protože Bohemka změnila rozestavení a hrála jinak,“ říká domácí kouč.

„Soupeř čekal na naše ztráty, aby mohl chodit do protiútoku,“ přidává.

Zlín se stereotypu nezbavil ani po inkasovaném gólu.

„Když doma prohráváte, do plných se hraje těžko každému. Na těžkém terénu dochází ke ztrátám balonu, což soupeři vyhovuje,“ připomíná Pivarník.

Že by Fastav měl být dominantnější a silnější na balonu, si ale nemyslí.

„Nevím o tom, že by Zlín na podzim někoho přehrával,“ prohlásil. „Příště musíme eliminovat chyby vzadu a dát nějaké góly,“ nachází recept Pivarník.

Tlak domácích gradoval v samotném závěru, ale bez efektu.

„Dokázali jsme se prosadit. Měli jsme dostatek šancí na to, abychom vstřelili gól, bohužel jsme všechny příležitosti promarnili,“ lituje zlínský kormidelník.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v sobotním 22. kole FORTUNA:LIGY hostili doma pražské Bohemians 1905. Na snímku Jiráček
Jsme na dobré cestě. Bylo to lepší než zápasy předtím, míní Jiráček

Jaro bez posil

Ve zbytku sezony se bude muset obejít bez posil. Přestupní termín skončil v pátek a na Letnou už nikdo nedorazil. Poslední nováčkem je slovenský středopolař Hlinka.

„Nemá cenu řešit, že nepřišel Jugas nebo další hráči. Jsem ztotožněný s týmem, který tady momentálně je. Můžeme bojovat, hrát s ostatními vyrovnaně. Pokaždé to bude válka,“ dodává.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v sobotním 22. kole FORTUNA:LIGY hostili doma pražské Bohemians 1905. Na snímku Hnaníček
Musíme začít soupeře přehrávat, ví záložník Zlína Hnaníček