Mírovka, který se dere z podpalubí tabulky, začala hodně aktivně. Lépe se pohybovala, byla přesnější v kombinaci. Po půlhodině se při sporné situaci dožadovala penalty, rozhodčí Burian viděl faul ještě před šestnáctkou, takže nařídil jen trestný kop. Hosté z něj trefili zeď a za pár okamžiků přišel trest. „Pomohla nám chyba obrany soupeře. Prchal vybojoval míč a pak už šel prakticky sám na brankáře,“ popsal Brdečka zisk vedení.

Humpolec se z něj ale radoval jen tři minuty. Pak udělal hrubku při bránění i on a na poločasových 1:1 srovnal Dvořák.
Přestávka domácím pomohla. Karta se otočila. „Vystřídali jsme, postupně jsme získali převahu. Po dvou šancích měli Kratochvíl a Maršík, jednu Beránek, ale hosty podržel gólman Berky. Z blízka jsme ho trefovali ho do rukou, hlavy, byl k nepřekonání,“ komentoval marné počínání týmu Imrich Brdečka.

Rozhodnutí přišlo v 69. minutě. Po rohu rozjásal Mírovku hlavičkující Mach. „Nezasloužili jsme si prohrát, ve druhém poločase jsme mohli dát tři čtyři góly. Bohužel rozhodla další chyba, nepohlídali jsme si jednoho z vyšších hráčů soupeře,“ mrzelo trenéra domácích.

Humpolecké béčko se stejně jako loni loučilo s podzimní částí zápasem na umělé trávě. A opět nebodovalo. „Historie se opakuje. Loni jsme vedli tabulku a prohráli doma s Lípou. Nedokáži si vysvětlit, čím to je. Umělá tráva by pro nás neměla být problémem. Tři týdny už jsme na ní trénovali,“ divil se Brdečka.

Podzim ale hodnotí jako úspěšný. „Na to, že jsme nováček, tak jsme si vedli dobře. Uhráli jsme pěkných devatenáct bodů. Pro jaro je to dobrý počin. Mělo by nám to dát možnost bojovat o lepší polovinu tabulky,“ plánuje.

Ilustrační foto
Dorost má skalpy Jihlavy