„Těším se, asi jako každý,“ užívá si výjimečnost duelu trenér Ján Kubík, ale jedním dechem dodává: „Pro nás to bude nesmírně těžké utkání. Soupeř má velkou kvalitu. My máme potíže se prosazovat v divizi, tím je výsledek tak nějak dán. Budeme rádi za výsledek, který pro nás nebude ostudou,“ přiznal.

Postup přes tak silného soupeře je spíše scénářem pro pohádku než něco reálného. „Co byl byl pro nás dobrý výsledek? O tom moc nechci spekulovat. Hlavně nedostat deset gólů,“ nepřeje si demolici svého týmu.

Fotbalisté Humpolce, ilustrační foto
V derby bral body nováček

Humpolec nepůjde do zápasu ve zrovna ideálním rozpoložení. Novou divizní sezónu začal porážkou. V domácím prostředí v neděli nestačil na nováčka z Bystřice. Platil za hrubé chyby v defenzívě, prohrál 2:1, když snižoval až v samém závěru.

„Zápas hodně ovlivnil gól, který jsme dostali v úvodu. Bystřice pak dobře bránila, vyrážela do protiútoků. Mrzí mě situace ve druhém poločase, po které jsme podruhé inkasovali. U míče byli v tu chvíli čtyři naši hráči, přesto jsme ho nedokázali odkopnout,“ vrátil se Kubík ke klíčovému momentu bitvy o mistrovské body.