"Asi jsme tohle cenné vítězství nemohli lépe naplánovat. Vyhráli jsme derby, před velkou diváckou návštěvou a o pouti,“ vypočítával trenér Miroslav Zeman důvody, proč byl Slavoj hodný po zápase svého jména a slavil bouřlivě.

Vítězství domácích se rozhodně snadno nerodilo. Pelhřimov začal hodně aktivně, už v 6. minutě se mohl zapsat mezi střelce Jeřábek. Ten zachytil nepřesnou rozehrávku domácí obrany, ale prázdnou branku v pádu netrefil.

Žirovnice se spíše jen bránila, první a spíše propagační střelu vyslala na Holického až po dvaceti minutách. Přesto šla do vedení. Ve 28. minutě se dostal Staněk ke křížné přihrávce a pohodově zamířil na vzdálenější tyč. Rána přesnější být nemohla.

Druhá půle začala šokem. Zpoza vápna opět napřáhl Staněk a bylo to 2:0. Pelhřimov v tu chvíli zcela vypadl z role. Jeho snaha o tlak byla spíše křečovitá, nebezpečnější byly brejky domácích. Po jednom z nich Cajz přidal třetí gól a o majiteli bodů nebylo pochyb.

Hosté se sice snažili o korekci výsledku, ovšem nebylo jim přáno. Aktivní byl hlavně Mazač, který po akci Bendy mířil z voleje těsně vedle, v 77. minutě nastřelil břevno. „Soupeř vyhrál zaslouženě, byl v zakončení efektivnější. My jsme měli šest vyložených šancí, gól jsme ale nedali,“ definoval největší problém Pelhřimova trenér Pavel Regásek a zároveň ocenil výkon soupeře: „Žirovnice hrála jednoduše. Nic si nekomplikovala, dobře využívala Vodáčka.“

Na straně Slavoje byl pochopitelně nejvíce vidět dvougólový Staněk, ale kouč Miroslav Zeman ocenil i strážce svatyně. „Dominik Švec se vrátil do formy, kterou měl na podzim. Dvěma třemi těžkými zákroky nás podržel,“ připomenul.