„Dvacet minut v prvním poločase mělo dobré parametry. To jsme hráli, co bych si představoval. Pak jsme dali gól a od té doby se o fotbale nemohlo mluvit,“ hodně chladně hodnotil vítězství svého týmu trenér Jiří Holenda.

Opravu nejlepší fotbal se hrál v první půlhodině. Hosté byli u míče častěji, ale do první šance z kategorie vyložených se dostali domácí. Malé domů se zmocnil Štyx, který pohotově loboval Žáčka, ovšem míč skončil vedle branky.

Tlak Speřic se promítl ve skóre ve 23. minutě. To Žáček poslal dlouhý výkop, stopeři Košetic míč minuli a naopak hodně důsledně si ho všímal Martin Pohan ml. Kličkou poslal na trávník Jíšu a zakončení už pak měl snadné.

Petr Svoboda s achilovkami laboroval více než tři roky. Dokázal se ale vrátit.
Zranění mění životy. Z Lacka je trenér, z Malínka úředník

I Košetice uměly zahrozit. Dvakrát nebezpečně hlavičkoval L. Kubů. Jenže jen potvrdil, co poslední tým tabulky dlouhodobě trápí. „Už se opakuji skoro každý týden, efektivita naší hry je velmi nízká. Málo platné, že jsme to solidně odehráli v poli, když nám chybí vyjádření v podobě branek,“ krčil bezmocně rameny trenér domácích Josef Krtek.

I proto mohl přijít další úder hostů. Po ruce ve vápně se ve 43. minutě kopala penalta a Štěpánek ji proměnil doslova chladnokrevně.

Druhý poločas začal dalším únikem Štyxe, jenže domácího útočníka vychytal Žáček. Úlohu příliš těžkou neměl, míč šel na střed branky. To byl ale na dlouhou dobu poslední fotbalový moment.

Ilustrační foto.
Májovému turnaji vládl výběr Královéhradecka

Tempo hry hodně upadlo, domácím při rozvíjení útočných akcí chyběla přesnost, hosté od kombinační hry prakticky zcela ustoupili. „Chyběl nám pohyb i důraz. Jediným fotbalovým momentem byla až akce, ze které jsme dali třetí gól,“ přiznal Jiří Holenda.

Jenže na tu se čekalo až do 89. minuty. Nicméně stála za to. Vlček vybojoval míč a po sprintu a narážečce jej s jistotou poslal k tyči.