Slovan sice patří do širší špičky tabulky, ale vstup do jara měl rozpačitý. První výhry se dočkal až na pátý pokus. Před týdnem však zvítězil 4:0 v Třešti a podobně razantně přehrál i sobotního soupeře. Leština ze stadionu Vlasty Buriana odjížděla s debaklem 5:1.

„Hodně nám pomohl úvod, do vedení jsme šli už v první minutě,“ svěřil se trenér Josef Hadrava. Za rychlou změnou stavu byl odvážný průnik Filípka do vápna, který vyšperkovalo přesné zakončení mimo dosah brankáře Březiny.

Kamenice hrála dál velmi aktivně a v 18. minutě namířil přesně k tyči Tadeáš Zahradník. Jenže Leština se jen tak nevzdala. Vysoký útočník Štros uplatnil svůj důraz a po půlhodině hry snížil.

„V ten moment jsme trošku vypadli z rytmu, začali jsme se trápit. Pak ale proti soupeři odpískal rozhodčí dost přísnou penaltu a do kabin jsme šli s vedením 3:1,“ popisoval Hadrava další vývoj zápasu.

Další sporný moment přišel chvíli po přestávce. Hráči Leštiny už zdvihali ruce nad hlavu, začínali se těšit ze snížení na 3:2. Pokračovalo se ale dál ve hře. „Míč se odrazil od břevna dolů. Nikdo asi neví, jestli to bylo za nebo před čáru,“ popsal trenér Kamenice situaci, která vyvolala poměrně dost diskusí.

V další průběhu už ale domácí dominovali. Herní rozdíl mezi soupeři byl ve druhém poločase výraznější, což se promítlo i do vývoje skóre. T. Hadrava vytěžil gólový zápis z pěkné kombinace spoluhráčů, na konečných 5:1 upravil umístěnou střelou Zdeněk.

Další úder už rezignovaným hostům mohl přidat Míka, jenže v 76. minutě ve vyložené šanci mířil vedle tyče, Hadač deset minut před koncem při další tutovce zvedl míč nad branku.

Kamenice bude dobrou formu potvrzovat v neděli ve Štokách. Nebude to lehké utkání, soupeř také patří k tomu nejlepšímu, co může I. A třída nabídnout.