„Myslím si, že můžeme být spokojení. Hráli jsme hezký fotbal, kluci si to uměli nahrát, dávali jsme dost gólů. Mrzí mě jen ty dvě prohry,“ ohlédl se za půlsezonou trenér týmu Dušan chalupa.

Béčko Nového Rychnova těžilo s dobré spolupráce s prvním týmem. Opory áčka si chodily zahrát do rezervy alespoň na pár minut, bratrům Faltýnkům to stačilo k tomu, aby se zařadili mezi nejlepší střelce. Martin do černého mířil sedmkrát, Tomáš dvanáctkrát. Právě útok to je chlouba lídra, 45 nastřílených gólů je nejvíce v soutěži. Start vyhrál všech pět domácích zápasů, dvě bodové ztráty přišly na hřištích soupeřů. Hned v prvním kole prohrál v Humpolci s céčkem, pak následovalo osm vítězství, které ukončila až kaňka v zápase v Hořepníku. Po šarvátce, do které se zapojily obě strany, Nový Rychnov do druhého poločasu nenastoupil a prohrál kontumačně 3:0.

Jaro dá odpověď na to, zda sportovní forma podzimního lídra soutěže bude konstantní a zda se stane vítězem celkovým. „Na dokopné jsme se bavili o tom, že bychom chtěli soutěž vyhrát. Postoupit výš by se nám líbilo, spadnout můžeme vždycky,“ potvrzuje Chalupa zájem o vstupenku do Poutník ligy. Nový Rychnov bude mít velkého soupeře v Žirovu. Ten je zpět jen kvůli horšímu skóre. Stejně jako v případě lídra u něj platí, že umí střílet góly. Ofenzivní hráči se prosadili 38krát, nejčastěji koncovku bral na sebe Tomáš Marek, jehož dvanáct střel si našlo cestu do černého. Žirov měl skvělou druhou polovinu podzimu. Kalendářní rok končil šesti výhrami. To už ale měl na kontě porážky v Novém Rychnově a doma s Počátkami. Po pátém kole tak byl až pátý.

Počítat v boji o mety nejvyšší je potřeba stále s Počátkami, které mají nespornou fotbalovou kvalitu, ale zároveň umí nepříjemně překvapit. Mrzet funkcionáře klubu, který ještě před dvěma roky hrál krajskou soutěž, musí hlavně prohra v Horní Vsi.