"Upekla jsem se na cyklostezce do Českých Budějovic, tam jsem se zchladila ve Vltavě," řekla Andrea Stejskalová v cíli. Na cestě ji doprovázel zkušený běžec Přemek Vida, který Vltava run jako sólový běžec zvládl před dvěma lety.

Běh měl i benefiční charakter. Andrea běžela pro nemocného Tomáška Lněničku z Morašic, který chodí do školy, kde ona vyučuje. Andrea spolupracuje s Nadací manželů Pokorných, která její dobročinnou část akce zaštiťuje. Založila k této příležitosti transparentní účet, kam mohou lidé posílat příspěvky Tomáškovi, který je na vozíku.

Běh Barvám neutečeš ve Smetanových sadech v Olomouci, 14. května 2022
Barvám neutečeš! Davy běžců se bavily v olomouckém parku, podívejte se

Klučina trpí Duchennovou svalovou dystrofií. Jde o progresivní neuromuskulární onemocnění, které zamezuje správnému vývoji svalů. Do nedělního odpoledne lidé poslali na transparentní účet skoro 60 tisíc korun.

Na Vltava run se Andrea chystala od podzimu. "Plán je uběhnout 60 kilometrů denně, je to rozdělené na úseky Vltava Runu. Budu se tedy držet map a trasy, kterou mám staženou v hodinkách. Úseky jsou dlouhé kolem 10 kilometrů, některý měří šest kilometrů, jiný patnáct," řekla krátce před odjezdem na start Andrea Stejskalová.

Životní výzvu si nadělila Andrea k 50. narozeninám. Gratulujeme!

Andrea Stejskalová jako první žena v ČR uběhla sama celý Vltava run, tedy 360 kilometrů.Foto: 2. ZŠ LitomyšlAndrea Stejskalová jako první žena v ČR uběhla sama celý Vltava run, tedy 360 kilometrů. Foto: 2. ZŠ LitomyšlZdroj: se svolením 2. ZŠ Litomyšl