Navštivte jedinečnou zážitkovou expozici, která se díky ocenění ŽIVA 2016 zařadila mezi nejkreativnější muzea ve střední Evropě. Užijete si příběh cisterciáckého kláštera od jeho založení ve 13. století, přes jeho nádhernou rekonstrukci v barokní areál neobyčejně talentovaným architektem J.B. Santinim až do jeho dnešního života.

Expozice s moderní audio a videotechnikou byly v roce 2015 otevřeny ve dvou rekonstruovaných patrech bývalého pivovaru. Prohlídka je klíčem k pochopení celého areálu bývalého kláštera, ale také jeho okolí. Příběh muzea vás doslova vtáhne do děje, takže se budete těšit na objevení každého dalšího exponátu. Dlouhé texty byste zde hledali marně, vše důležité se dozvíte z audioprůvodce se sluchátky, v nichž uslyšíte dialog malého děvčátka ze současnosti a dávného mnicha z cisterciáckého kláštera.

Expozice využívá kontrastu světla a stínů, animací, optických klamů, projekcí a dalších moderních nástrojů jako jsou multidotykové tabule nebo interaktivní modely.

Muzeum nové generace je otevřené celoročně (podle aktuální otevírací doby). Skupiny nad 10 osob je vhodné objednat alespoň několik hodin předem na tel. 732 384 312.