Popřát přišel i starosta města Ladislav Med s košem plným překvapením pro děti, Stanislava Holbová z úseku rodinné a seniorské politiky Kraje Vysočina, Daria Čapková ze Sítě pro rodinu i zastupitelka Kraje Vysočina Bohunka Kobrlová.

Speciálně pro oslavu Krtečka se šilo oblečení značek MaAdlin, Briene a Alter-native na módní přehlídku maminek a dcer. Pro pořadatelky z rodinného centra Krteček bylo pořádání takové módní přehlídky velkou premiérou, stejně jako pro modelky. Ale úspěch měla obrovský. Prodejní stánky s oblečením maminky slušně provětraly.

Mezi gratulanty byla také Cerepa s úžasně praktickým dárkem, a to dortem z papírových rolí. Díky České průmyslové pojišťovně se zase mohli děti i rodiče nechat ozdobit na obličej či si změřit tlak a tuk v těle. Na mistra palačinek jsme pasovali dobrovolníka, který se během oslavy nezastavil a uvařil více než 120 francouzských palačinek. Děti vyráběly a pískovaly v tvořivých dílnách Hodiny H a Relax pro děti, pomalovaly také obří polystyrenový dort od firmy Rapol.

Velké nadšení přinesl zábavný program divadla Netratrdlo Koš plný pohádek, při kterém si děti zadováděly, zatancovaly, zasoutěžily i zazpívaly. Rodiny si jako vzpomínku na oslavu odnesly společnou fotku z fotokoutku od Hodiny H a StaMPi. Výzdobu u fotokoutku zajistili svými pracemi žáci výtvarného oboru ZUŠ Pelhřimov.

Zuzana Havlová