Domácí hospic Vysočina slaví v letošním roce dvacet let od svého vzniku. Toto významné výročí si chtějí připomenout několika akcemi. Zde je jejich stručný přehled. Harmonogram jednotlivých akcí se může měnit s ohledem na aktuální pandemická opatření.

Cesta na Sněžku 3. – 11. srpna 2020 – Petr Hladík se spolu se svými přáteli vydává na další cestu, díky které chce získat peníze na podporu Domácího hospice Vysočina. Přidejte se k jeho výzvě. Můžete vystoupit na Sněžku spolu s ním, anebo jej podpořit virtuálně.

Prázdniny s hospicem – červenec – srpen 2020 – V průběhu prázdnin chceme do všech obcí v okrese Žďár nad Sázavou doručit obálky s našimi propagačními materiály, zpravodajem a poděkováním za podporu a důvěru. Vaším úkolem bude obálku doručit starostovi obce, kterou si sami vyberete, a požádat ho, aby materiály vyvěsil. Dobrovolníci se mohou již teď hlásit na dobrovolnici@hospicvysocina.cz

Zeď – Než umřu tak bych si přál – července – srpen 2020 – Po celé prázdniny bude na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě stát vzpomínková zeď, na kterou bude možné psát vzkazy na odpověď: Než umřu tak bych si přál… Naše aktivita je inspirovaný celosvětovým uměleckým projektem Before I Die.

Běh pro hospic s Martinou Sáblíkovou 15. – 29. srpna 2020 – Letošní Běh pro hospice bude kvůli omezením poněkud výjimečný. Rozhodli jsme se nepořádat hromadný běh, ale motivovat každého, aby běžel pro hospic individuálně. Termín běhu pak bude od 15. do 29. srpna 2020. Na Vratislavově náměstí bude stát startovní brána v podobě fotostěny s naší patronkou Martinou Sáblíkovou.

Jana Valová, koordinátorka havlíčkobrodského a chotěbořského centra
Látky a nitě na roušku počítali v dobrovolnickém centru na metry

Koncert Hradišťanu – 23. srpna 2020 od 16:00 v Horácké galerii – slavnostní koncert ke 20. výročí Domácího hospice Vysočina. Výtěžek podpoří činnost této organizace, která pomáhá nevyléčitelně nemocným a podporuje jejich rodinné příslušníky.

Papučový den 7. října 2020 – Přidejte se k nám na Papučový den, který letos připadá na 7. října. Stačí, když si obujete papuče, vyfotíte se a budete sdílet na našem webu, facebooku a instagramu.

Vysaďte s námi alej – říjen – listopad 2020 – 20. výročí Domácího hospice bychom si rádi připomněli vysazením aleje dvaceti stromů v Novém Městě na Moravě. Kromě skutečné aleje chceme vysadit také virtuální alej. Každý bude mít možnost si prostřednictvím našeho webu koupit virtuální, anebo i skutečný strom, někomu ho věnoval, případně napsat krátký příběh o člověku, kterém strom věnuje.

Petr Hladík, Domácí hospic Vysočina