Obřad byl podle dcery dlouholetého páru Miloslavy Pirglové ze Srubce nejdříve na národním výboru a poté v kostele. Účastnily se třeba všechny děti z ozdravovny, kde nevěsta tehdy pracovala. „Svatba byla u tatínkových rodičů a pamatují si, že jim odpoledne i sprchlo – asi štěstí, proto spolu tak dlouho vydrželi,“ říká s úsměvem Miloslava Pirglová. Nedaleko dcery, v Domově důchodců v Dobré Vodě, budou nyní manželé Kubískovi bydlet.

Po svatbě pan Miloslav nastoupil na dva roky na základní vojenskou službu do Karlových Varů a manželka na něj musela čekat, než se vrátí. Jejich láska ale byla silná, všechno zvládli a vydrželo jim to 66 let. Manželé vychovali syna a dceru, mají šest vnoučat a čtyři pravnoučata. Rádi si připomínají třeba výlety s dětmi pod stan, nejen po Československu, ale třeba i na Balaton nebo Rujanu.

A co poradit mladým lidem, kteří vstupují do manželství? „Nejdůležitější je vzájemná láska a tolerance, vše řešit s rozumem a když přišla i nějaká hádka, tak se vyřešila v rámci slušnosti. O rozvodu nikdy nepadlo ani slovo!“ zdůrazňuje pan Miloslav. „Přejeme jim do dalších společných let hodně zdraví, štěstí a lásky,“ říká k výročí páru Miloslava Pirglová a redakce se ráda k přání připojuje.