V neděli 30. července pořádá občanské sdružení Zelené srdce akci s názvem Den pro kapli svaté Anny. „Podobně jako v předchozích letech si letos již desátým rokem připomeneme a uctíme památku Kaple svaté Anny. Jsme rádi, že kaple i přes nedostatek finanční prostředků nutných k její opravě stále stojí. Byla by škoda ji uvést v zapomnění,“ přemítal Koubek.

Program, který u svaté Anny odstartuje ve 14 hodin, bezpochyby zaujme malé i velké. „Odpoledne zpříjemní písně, duchovní slovo a chybět nebude ani povídání o kapli,“ prozradil Koubek. Den pro Kapli svaté Anny se uskuteční v rámci Festivalu řemesel a vyznání.

Foto: Blog Bára s Julinkou v kuchyni
Design se letos představí na autobusovém nádraží

V podobném duchu se nesla i čtvrteční akce Křemešnické pověsti. „O Křemešníku se povídá mnoho zajímavých pověstí, které jsme si vyprávěli na podvečerní procházce,“ zavzpomínal Koubek.

Návštěvníci se dále dozvěděli například i to, proč byla na Křemešníku postavena první kaplička a jak to bylo se Zázračnou studánkou. „Proměnlivé počasí nás naštěstí nezaskočilo. Díky sluníčku a hojnému počtu příchozích se odpoledne vydařilo,“ usmál se Koubek.