Jak se k tomuto pořadu vlastně dostal, či jaký je největší rozdíl mezi Čechy a Japonci? To objasňuje v rozhovoru pro Deník.  

Jste dost zaměstnaný člověk. Co vás vedlo k tomu ještě začít jezdit po vlastech českých s talk show?
Povídat si s lidmi mě baví. Je to něco jiného než moje práce a celodenní sezení u počítače. Takže pozvání do diskuzních pořadů pro mě byl vítaný relax. Velkým impulsem k vzniku mé talk show byl moderátor a imitátor Jirka Bláha, který dělá vlastní pořady ve vesničce Žihle, kam si mě pozval jako hosta. Překvapilo mě, že se v sále sešly čtyři stovky lidí a z pořadu, který měl trvat hodinu a půl se vyklubalo tří a půl hodinové povídání. Jirka byl úspěchem překvapený, tak za mnou přišel s nápadem, že bychom takovou živou talk show mohli zprofesionalizovat. A protože Jirka mi připadal jako šikovný kluk, řekl jsem si – proč ne?

Tak se zrodil pořad Všude dobře, tak co doma.
Ano. Už dva roky s ní jezdíme po celé České republice a diváky stále baví a většinou je vyprodáno. Tahle talk show je mým velkým koníčkem, ostatně jako každá práce, kterou ve svém životě dělám.

Ve svém pořadu mluvíte i o Češích a Japoncích. Jaký je největší rozdíl mezi těmito národy?
Japonci mají velkou národní hrdost, která způsobuje, že jsou schopni společně zatáhnout za jeden provaz, pomáhat si a vzájemně si nezávidět, což jsou vlastnosti, které v sobě Češi nemají dostatečně probuzené a rozvoj národa se tím zásadně brzdí.

Napsal jste už dvě knihy: Český sen a Umění vládnout. Pracujete na nějaké další publikaci?
V hlavě nosím ještě knížku Umění žít, ale pro letošní rok jsem si nabral tolik práce, že nevím, jestli ji zvládnu napsat. Ale v současné době se spolupodílím na přípravě japonské kuchařky. Japonská jídla přicházejí do módy a tak je hlad i po knize, která by lidem ukázala, jak japonské pokrmy připravovat. Ke spolupráci na kuchařce  jsme přizvali prestižní japonské kuchaře, kteří předvedou, jak snadno, jednoduše a hlavně správně vařit japonskou kuchyni. Příprava jídel se do knihy fotografuje krok za krokem, což je poměrně náročná práce, takže si nejsem jistý, zda kuchařku stihneme vydat ještě v letošním roce.

Je právě jídlo receptem na proslulou japonskou dlouhověkost?
Ano, zdravá strava je zásadním důvodem, proč se Japonci chlubí největším průměrným věk em dožití na světě. Přestože hodně pracují, pijí alkohol a stresují se, tak se dožívají vysokého věku. Takže vidíte, jak důležité je zdravě jíst. Tímto bych chtěl dát i takový impuls k trošku zdravějšímu životnímu stylu v České republice, abychom žili o něco déle.