VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tenhle recept na mě zbyl, říká finalistka Svačiny roku

Pelhřimov – Nikola Markvartová, studentka VOŠ a Střední školy hotelové SČMSD Pelhřimov získala čtvrté místo v druhém ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare.

6.1.2015
SDÍLEJ:

Nikola Markvartová Foto: Facebook.com

Své recepty zaslalo do korespondenčního kola 110 soutěžících z 31 škol. Odborná porota v čele s kuchařem Vladimírem Pickou vybrala dvanáct finalistů včetně pelhřimovské studentky. Živé finále se konalo v gastronomickém studiu Chefparade v Praze, kde odborná porota hodnotila celkový dojem, složení, použitelnost a chuť pokrmu.

Jako hlavní surovinu museli soutěžící použít tuňákové výrobky Rio Mare. Časový limit na přípravu jídla byl 20 minut. Gastronomickou soutěž pořádala společnost Bolton Czechia. Zeptali jsme se tedy finalistky Nikoly Markvartové na několik otázek kolem jejího receptu.

Byla jste ráda, že jste se takto umístila?
Tak napůl. Na jednu stranu jsem se bála, ale na druhou jsem byla ráda a těšila se. Byl to takový zvláštní pocit.

Kde jste tento recept objevila?
Když přišla paní učitelka do školy, nabídla nám přihlásit se do této soutěže. Nějak jsme to dali dohromady a potom nám ukázala takové tři nápady, dva si vzaly holky od nás ze třídy a tenhle na mě tak nějak zbyl. Takže tento recept našla paní učitelka.

Máte nějakou zkušenost vařit s potravinami Rio mare?
Ne, vlastně díky této soutěži jsem si to zkusila poprvé.

Byla jste nějak oceněna?
Dostala jsem balíček výrobků Rio mare a diplom.

Je těžké připravit takové jídlo?
Myslím si, že ne. Určitě by to zvládl každý.

Vaříte ráda a pro koho jídla připravujete?
Podle toho, jak mám čas, ale ráda vařím pro přítele.

Denisa Šimanová

Kapsy z lístkového těsta plněné tuňákem a tuňákovým krémem Paté

Suroviny (na čtyři porce):
320 g lístkového těsta, kmín, 160 g Rio Mare kousky ve vlastní šťávě, 40 g mozarelly, 20 g koktejlových rajčat, sůl, bazalka, 120g tuňákového krému Rio Mare Paté se sýrem, 8 g zeleného hrášku, salát, naťová cibule, 1 vejce, extra panenský olivový olej Monini s příchutí Bazalka, citronová šťáva LiMMi.

Postup: Z lístkového těsta upečeme kapsy.

První varianta: Kapsy plníme směsí tuňáka ve vlastní šťávě s nakrájenou mozzarelou. Směs osolíme a lehce promícháme. Doplníme koktejlovým rajčetem a bazalkou, zakápneme olivovým olejem Monini.

Druhá varianta: Tuňákový krém se sýrem nastříkáme do kapsy, posypeme zeleným hráškem, doplníme vařeným vejcem, kytičkou salátu ochucenou citronovou šťávou a naťovou cibulí.

Autor: Redakce

6.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Zatáčka vynesla motorkáře do příkopu

Michaela Horáková začala budovat své sny, oprostila se od stereotypní společnosti a založila vlastní architektonické studio. K tomu přišla tento rok s vlastní módní značkou Mishe.
25

Tvrdohlavě kráčím proti proudu

OBRAZEM: Úroda na Sádku je nejlepší za pět let. Suchu navzdory

Vysočina /ROZHOVOR/ – V nejzápadnější a nejvýše položené viniční trati Znojemské podoblasti právě dozrávají hrozny. Pro vinaře Lubomíra Lampíře z Vinařství Sádek u Kojetic a jeho spolupracovníky tím začíná jedno z nejnáročnějších období. Hrozny ze Sádku i z ciziny se začnou měnit v burčák a následně i ve víno. Vedla k tomu náročná sezona, která nejspíš přinese výjimečnou úrodu.

AKTUALIZOVÁNO

Bouřka zaměstnala hasiče hlavně na Pelhřimovsku

Pelhřimovsko - Bouřka doprovázená silným větrem, která v noci zasáhla region, vyvrátila desítky stromů. Spadlý strom zastavil dopravu u Chřenovic na Havlíčkobrodsku a způsobil dopravní nehodu mezi Věží a Rozkoší. Nejvíce bouřka zaměstnala hasiče na Pelhřimovsku.

Orlík nad Humpolcem se o víkendu vrátí do pravěku

Orlík nad Humpolcem – Tento víkend se zřícenina hradu Orlík nad Humpolcem přesune zpět do pravěku. Na návštěvníky památky čeká mimo jiné i filmová projekce.

V Jihlavě hoří hala společnosti na zpracování dřeva

Jihlava – Hned jedenáct jednotek hasičů zasahuje od brzkého rána u požáru ve společnosti zabývající se zpracováním dřeva v ulici Na Hranici v Jihlavě. Vyhlášen tam byl třetí stupeň požárního poplachu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení