VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tenhle recept na mě zbyl, říká finalistka Svačiny roku

Pelhřimov – Nikola Markvartová, studentka VOŠ a Střední školy hotelové SČMSD Pelhřimov získala čtvrté místo v druhém ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare.

6.1.2015
SDÍLEJ:

Nikola Markvartová Foto: Facebook.com

Své recepty zaslalo do korespondenčního kola 110 soutěžících z 31 škol. Odborná porota v čele s kuchařem Vladimírem Pickou vybrala dvanáct finalistů včetně pelhřimovské studentky. Živé finále se konalo v gastronomickém studiu Chefparade v Praze, kde odborná porota hodnotila celkový dojem, složení, použitelnost a chuť pokrmu.

Jako hlavní surovinu museli soutěžící použít tuňákové výrobky Rio Mare. Časový limit na přípravu jídla byl 20 minut. Gastronomickou soutěž pořádala společnost Bolton Czechia. Zeptali jsme se tedy finalistky Nikoly Markvartové na několik otázek kolem jejího receptu.

Byla jste ráda, že jste se takto umístila?
Tak napůl. Na jednu stranu jsem se bála, ale na druhou jsem byla ráda a těšila se. Byl to takový zvláštní pocit.

Kde jste tento recept objevila?
Když přišla paní učitelka do školy, nabídla nám přihlásit se do této soutěže. Nějak jsme to dali dohromady a potom nám ukázala takové tři nápady, dva si vzaly holky od nás ze třídy a tenhle na mě tak nějak zbyl. Takže tento recept našla paní učitelka.

Máte nějakou zkušenost vařit s potravinami Rio mare?
Ne, vlastně díky této soutěži jsem si to zkusila poprvé.

Byla jste nějak oceněna?
Dostala jsem balíček výrobků Rio mare a diplom.

Je těžké připravit takové jídlo?
Myslím si, že ne. Určitě by to zvládl každý.

Vaříte ráda a pro koho jídla připravujete?
Podle toho, jak mám čas, ale ráda vařím pro přítele.

Denisa Šimanová

Kapsy z lístkového těsta plněné tuňákem a tuňákovým krémem Paté

Suroviny (na čtyři porce):
320 g lístkového těsta, kmín, 160 g Rio Mare kousky ve vlastní šťávě, 40 g mozarelly, 20 g koktejlových rajčat, sůl, bazalka, 120g tuňákového krému Rio Mare Paté se sýrem, 8 g zeleného hrášku, salát, naťová cibule, 1 vejce, extra panenský olivový olej Monini s příchutí Bazalka, citronová šťáva LiMMi.

Postup: Z lístkového těsta upečeme kapsy.

První varianta: Kapsy plníme směsí tuňáka ve vlastní šťávě s nakrájenou mozzarelou. Směs osolíme a lehce promícháme. Doplníme koktejlovým rajčetem a bazalkou, zakápneme olivovým olejem Monini.

Druhá varianta: Tuňákový krém se sýrem nastříkáme do kapsy, posypeme zeleným hráškem, doplníme vařeným vejcem, kytičkou salátu ochucenou citronovou šťávou a naťovou cibulí.

Autor: Redakce

6.1.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Nová silnice mezi Pelhřimovem a Božejovem
4

Práce na nové silnici finišují

Ilustrační foto.

Nebezpečná silnice: Na tahu Jihlava - Havlíčkův Brod se zranilo čtrnáct lidí

Radek Koten (SPD): Jako jediná strana prosazujeme přímou demokracii

Vysočina /ROZHOVOR/ – Lídrem vysočinské kandidátky SPD (Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura) je v nadcházejících volbách do Poslanecké sněmovny Radek Koten. „Proč by nás měli lidé volit? Protože my máme odvahu říkat pravdu. Pojmenováváme věci tak, jak jsou. Neschováváme problémy za rádoby korektní slovíčka,“ říká politik z Vojnova Městce na Žďársku.

AKTUALIZOVÁNO

Ve Stranné u Telče usmrtil dítě zemědělský stroj

Vysočina – V pondělí 16. října se ve vsi Stranná na Jihlavsku stala velká tragédie. Došlo tam k dopravní nehodě při níž zemřelo nezletilé dítě.

Cena povinného ručení plíživě stoupá. Pojišťovny na něm tratí

Povinné ručení by mělo podražit. Důvod je prostý, už delší dobu nevydělává a pojišťovny na něm navíc tratí. Kdo zdražení pocítí nejvíce a kdy k němu vlastně dojde, vysvětluje Zbyněk Kuběj, analytik neživotního pojištění Partners.

Řidiči budou muset v Holušicích sundat nohu z plynu

Kaliště, Červená Řečice – Obce na Pelhřimovsku se snaží bojovat proti rychle jezdícím řidičům a zvyšovat bezpečnost pro své obyvatele. V Červené Řečici z toho důvodu vybudovali retardér, zastupitelstvo v Kališti oproti tomu odhlasovalo snížení rychlosti v místní části Holušice.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení