Jeho pocity, jak sám popisuje, byly po zvolení různorodé. „Na jednu stranu člověk cítí, jak na něj spadne odpovědnost za věci, které se dějí na pozadí klubu a uvědomí si, co všechno se bude muset naučit. Na druhé straně je to příjemný pocit v tom, že člověk vidí podporu a důvěru členů klubu,“ sdělil dojmy Heřmánek.

Veškeré dění kolem tanečního klubu, včetně jeho zrodu, měl do této doby na svědomí Lubomír Anděl. „Obdivuji svého předchůdce Luboše a velice jeho práci respektuji a doufám, že z provozní stránky klubu budu udržovat takto vysoce nastavený standard,“ konstatoval předseda.

Taneční klub Pelhřimov funguje jako společenství nadšenců, kteří se spolu umí nejen bavit, ale i pracovat.“Titul předsedy je z mého pohledu formalita. Chod klubu je práce všech členů,“ zhodnotil Heřmánek.

Ilustrační foto.
Zatím mizí z polí ozimý ječmen, práce jdou o něco pomaleji než loni

Vizí klubu do dalších let je rozšířit členskou základnu a přivést k tanci další nadšence. „Myslím si, že pokud se někdo dokáže pro něco nadchnout a má chuť se vzdělávat ve volném čase, je tanec správnou volbou. Dále bych chtěl pro zájemce na Pelhřimovsku uspořádat více akcí, kde se setkají s tancem ve více formách. Jednoduše řečeno, aby se lidé nechodili učit pouze kroky do hudby, ale aby se začali tancem opravdu bavit a užívat si ho,“ informoval o svých představách Heřmánek, který by rád působení klubu rozšířil i o další taneční styly, které zaplavují Evropu a u nás se zatím tančí jen v pár městech.

Se zápalem se nově zvolený předseda pouští do velkého množství aktivit. Jednou z nich je prázdninová výuka populárních klubových tanců, a to Bachaty a Zouku. „Kurzy karibských letních párty tanců, jsou pro Pelhřimov něco naprosto nového. Momentálně nás čeká další ze šesti protančených sobot,“ dodal.

Zavádět novou veřejnou akci, která má ještě zcela nový obsah, je v době prázdnin risk, který si vedení klubu uvědomuje. „Lidé jsou na dovolených, nebo překonávají původní respekt k novému. Na druhou stranu je právě náš obsah kurzů tak spojen s letní pohodou, že jindy by to prostě udělat nešlo,“ sdělil s úsměvem.

Zlatá střela. Ve střelbě golfovým míčkem vybojoval Karel Toufar (na snímku) pro tým z Vysočiny nejcennější medaili.
Senioři z Vysočiny zabodovali na sportovních hrách v Plzni

Důležitou zmínkou je fakt, že účast na dalších lekcích není podmíněná lekcemi předchozími. „Pokud se lidé vracejí z dovolených, bez problémů se do kurzů mohou zapojit,“ uzavřel Heřmánek.

Otevřené taneční workshopy probíhají až do 5. srpna každou sobotu, a to vždy od 19 hodin v prostorách tělocvičny Obchodní akademie, a jsou přístupné všem milovníkům tance. Následně se mohou kurzanti přesunout ihned po lekcích do pelhřimovského Moon music clubu, kde mají možnost si veškeré kroky se členy Tanečního klubu Pelhřimov zopakovat.