Polovina vozovky je nyní vyfrézovaná, doprava je svedena do dvou jízdních pruhů. Až bude zprovozněna, dojde i na druhou polovinu, kde je navíc plánována výstavba chodníku vedoucího od kruhového objezdu k CTParku.

„Termín, dokdy by měl být chodník dostavěn, je konec září," sdělil humpolecký místostarosta Květoslav Namyslo. Výstavbu chodníku financuje město, ale podílet se možná bude i CTPark. O této možnosti se podle místostarosty zatím jedná. Chodník bude stát přes dva miliony šest set tisíc korun.

Podél chodníku přibude i veřejné osvětlení využívající moderní LED technologii. Jeho cena, včetně osvětlení přechodu pro chodce a autobusové zastávky ve směru na Pelhřimov i včetně chrániček pro metropolitní síť, činí necelé dva miliony. „V případě, že se osvědčí a budou na to finanční prostředky, posléze vyměníme sodíkové výbojky za LED osvětlení, které má výrazně nižší spotřebu, po celé trase Okružní ulice," řekl před časem Květoslav Namyslo.

V rámci rekonstrukce bude v ulici podle mluvčí ŘSD Niny Ledvinové vybudován také ostrůvek pro chodce, a to konkrétně v prostoru křižovatky s komunikací vedoucí do CTParku a s komunikací, která spojuje Okružní ulici s ulicí Pelhřimovskou.