Rákosníčkovo hřiště vyroste v celkem desíti městech republiky. Zabojovat o něj mohou i Pelhřimovští.

„Ve středu budu posílat do všech škol v Pelhřimově výzvu, aby se tamní děti, ale i učitelé do hlasování o Rákosníčkovo hřiště zapojili. Mají tam počítačové pracovny, takže se mohou zapojit a intenzivně hlasovat, abychom se probojovali," prozradil ve středu Bohumil Kovanda z odboru školství, kultury a tělovýchovy pelhřimovského městského úřadu.

V loňském roce Pelhřimov skončil na pátém místě, takže Rákosníčkovo hřiště mu uteklo o dvě pozice. „Posílat to buduna základní školy a středním školám pošlu doporučení, aby nám také pomohly. Hřišť je pořád málo, další rozhodně uvítáme," řekl Kovanda.

Posílat hlasy mohou také obyvatelé Havlíčkova Brodu nebo Humpolce. „Ve městě máme momentálně třináct dětských hřišť. V místních částech jich pak děti mohou využívat jedenáct," vyřkl počet dětských hřišť v Humpolci vedoucí odboru hospodářství městského úřadu Josef Jůzl.

Hlasovat lze na stránkách projektu www.lidl-rakosnickova-hriste.cz a na Facebooku Lidl Česká republika www.facbook.com/lidlcesko až do 28. února.

Každý hlasující může denně odevzdat dva hlasy a zároveň se může zapojit do soutěže o ceny.

Dětská hřiště se symbolem pohádkové postavičky Rákosníčka nabízejí dětem k aktivnímu hraní velkou prolézačku, pískoviště, šikmou horolezeckou stěnu, lanovou překážku a kolotoč nebo různé druhy houpaček. Novinkou je houpačka pro nejmenší děti.

Klidovou zónu doplňuje domeček. Celé hřiště je oplocené a poskytuje dostatek laviček a zpevněnou plochu pro kočárky.

„Rákosníčkova hřiště jsme začali stavět před pěti lety a za tu dobu jsme postavili po celé republice 69 Rákosníčkových hřišť v celkové hodnotě 103,5 milionu korun. O hřiště je stále velký zájem a nás těší, že pro města, ve kterých jsou naše prodejny, můžeme udělat i něco navíc. Velká účast a radost dětí při slavnostním otevření je pro nás největší odměnou. Proto v projektu pokračujeme i letos," uvedla Zuzana Holá, mluvčí společnosti Lidl.

Na webu projektu je ode dneška také možné sledovat průběžné výsledky hlasování, které budou pravidelně aktualizovány k 16. hodině. Kdo bude chtít hlasování ještě více podpořit a získat tak pro své město další hlasy, najde tam i propagační materiály ke stažení.