„Soutěžící mají za úkol překonat rybník přes plovoucí třicetimetrovou lávku. Dopravní prostředky jsou různé. Máme zde trakař, někdo může využít i klasické kolo. Novinkou je překvapení v podobě lechtivé disciplíny s názvem Putimovský zástrk,“ popisoval organizátor zábavného odpoledne Miroslav Marek.


Hastrman tropil soutěžícím potíže


Šlo samozřejmě o rychlost. Vítězem byl ale každý, kdo dokázal zůstat suchý. Na plovoucí lávku se se svým parťákem vydala i mladičká Nikola Bourková. Její jízda na trakaři však skončila pádem do malého, mělkého a vyhřátého rybníčku.


„Trošku jsme to nezvládli. Musím se domů dojít převléci, jsem úplně na žmach,“ usmívala se sympatická Nikola, která ihned po „dojezdu“ lákala k této zábavě i svou kamarádku Ivu Šimanovou. Ta se však k tomuto bláznivému kousku přemluvit nenechala.


„Ne ne, dneska do toho nejdu, nechám to až na příští rok,“ opáčila taktéž usměvavá Iva. Na startu se objevila i celá řada soutěžících v zábavných kostýmcích. Jak se nakonec ukázalo, soutěž s převalením sudu byla jednou z nejlehčích. Stačilo ale šlápnou do pedálů a následoval nevyhnutelný pád.


Některým závodníkům komplikoval přechod přes lávku dokonce i zlomyslný hastrman. Každý, komu se to nakonec povedlo, pak už jen netrpělivě čekal na konečný verdikt rozhodčích. „Pro toho, kdo získá nejvíce bodů je jako první připravena sekačka na trávu, Česká kniha rekordů, víkendový pobyt na Křemešníku a jako prémie pět melounů,“ informoval Marek. Zkrátka nepřišli ani diváci, kterých se okolo rybníčku sešlo poměrně dost. „Pro jednoho máme připravené sele na grilování,“ doplnil organizátor v hastrmanském obleku Miroslav Marek.


Nechyběly ani soutěže pro děti a večer se pak konala zábava. K tanci i poslechu zahrála skupina Bison Rock.