Kvůli rekonstrukci oddělení se ale museli přestěhovat tamní pacienti. „Byli dočasně přesunuti na lůžkové rehabilitační oddělení," informoval ředitel nemocnice Jan Mlčák.

Lůžkové rehabilitační oddělení může do jisté míry na rozdíl od oddělení neurologie plánovat hospitalizace pacientů, proto bylo toto řešení zvoleno jako nejvhodnější.

„Neurologii, která se nachází ve stejné budově jako dětské oddělení a otorinolaryngologie, dosud chyběla možnost manipulace s pacienty na lůžku, proto měníme dveře za širší, aby se s postelí dalo vyjet, zajet do koupelny a podobně. Dalším naším záměrem je učinit prostředí pacientům příjemnějším a méně nemocničním, proto jsme zvolili namísto bílých zdí barevné řešení. Nakonec budou provedeny opravy podlah a v pokojích přibudou nové televize s osmdesáticentimetrovou úhlopříčkou," popsal náměstek hospodářsko-technické správy nemocnice Tomáš Koubek proměnu oddělení, která má vést k tomu, že se personálu s pacienty bude snáze manipulovat a ti se v nemocnici budou cítit komfortněji.

Na veškeré práce jsou stanoveny tři týdny, přičemž se začalo v pátek 19. července a skončit by měly do pátku 9. srpna. Předběžný odhad celkových nákladů se pohybuje kolem 120 tisíc korun.

Neurologie měla dosud ještě jeden nedostatek. „Některé objekty již máme pokryty wi-fi signálem a chtěli bychom tento krok učinit i tady. Pacienti se tak budou moci dostat na internet, pokud si do nemocnice vezmou vlastní počítač nebo si zde zapůjčí tablet," doplnil Koubek.

Oddělení neurologie čítá dvacet lůžek. Obložnost bývá poměrně vysoká, kolem 75 až 80 procent.

Na přelomu loňského a letošního roku byly obdobné úpravy jako na lůžkovém neurologickém oddělení provedeny na doléčovací a rehabilitační jednotce, která se od včerejška oficiálně jmenuje oddělení dlouhodobě nemocných (ODN). V prvním čtvrtletí letošního roku došlo i na úpravy na radioterapeutickém oddělení (RTO) včetně přesunutí stacionáře RTO a rozšíření oddělení o přilehlé prostory.