„Přístupné jsou i všechny ambulance, oddělení a lékárna v areálu,“ sdělil ředitel Nemocnice Pelhřimov Jan Mlčák. Od středy navíc mohou na všechna oddělení návštěvy.

Nemocnice v Pelhřimově.
Nemocnice v Pelhřimově vylepší dětský a porodnický pavilon i urgent

Návštěvní dny však budou pouze ve středu od 15 do 17 hodin a v neděli od 14 do 16 hodin. „Doporučená doba pro maximálně dvě osoby v rouškách je třicet minut,“ doplnil Jan Mlčák s tím, že návštěvy musí respektovat pokyny zdravotnického personálu.

Z areálu nemocnice zmizí také odběrové místo. Samoplátce přijmou buď v Jihlavě, nebo v Havlíčkově Brodě.

Soud v Táboře řeší pobodání mezi Rumuny na ubytovně.
Nadával mu do cikánů, tak ho pobodal. Pokus o vraždu na ubytovně řeší soud

Pelhřimovská nemocnice se vrací k běžnému provozu, takže péči poskytne i těm pacientům, jejichž léčba či ošetření bylo možné dočasně posunout. „Ambulance opět ošetřují i neakutní pacienty a provádí plánované operace. Zahájili jsme provoz i na ambulantní části rehabilitačního oddělení. V nemocnici a v čekárnách je třeba respektovat dodržování hygienických zásad, rozestupů a nošení roušek. Je také důležité dodržovat časové objednávání k ambulantnímu ošetření,“ informovala mluvčí pelhřimovské nemocnice Petra Černo.

Dálnice D1, ilustrační foto.
Sto šedesátkou v opravovaném úseku na D1. Řidiči zešíleli, nehod přibývá

Při zhoršení situace je vedení Nemocnice Pelhřimov připraveno uvolňování péče zbrzdit nebo se případně vrátit k původním epidemiologickým opatřením.