VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Candát Martinu Liškovi při Gastrojunioru zezlátl

Pelhřimov - Skoro to už vypadá, že mladí kuchaři z pelhřimovské hotelové školy znají na úspěch v soutěži Gastrojunior recept.

9.4.2008
SDÍLEJ:

Foto:

Student druhého ročníku tamní vyšší odborné školy Martin Liška umocnil vavříny ověnčené výsledky svých předchůdců a z brněnského etin národního kola se vrátil jako čtvrtý nejlepší kuchař v republice.

„Dostal jsem za úkol připravit candáta s použitím českých surovin. To jídlo zároveň mělo splňovat nároky aktuální sezony,“ upřesnil mladý kuchař Liška, jemuž se při přípravě pečené ryby s italským rizotem znamenitě hodily zkušenosti z četných předchozích soutěží.

Ostře sledovaná kuchařina

„Určité nervozitě se člověk neubrání při žádném soutěžním vaření. Porotci jsou vám pořád v patách, sledují každý postup. Ale nechá se to zvládnout,“ doplnil dvacetiletý vlašimský rodák, který za svůj výkon v prestižním klání sklidil zlaté ocenění.

Učitelka odborných předmětů Dobromila Picková to podle svých slov tentokrát měla s přípravou soutěžícího jednoduché. „Martin je už ostřílený, samostatný kuchař. Spíše jsem jen tu a tam poradila,“ usmála se Picková. Samotný Liškův výkon ohodnotila jako velice kvalitní.

Číšník jet nemohl

„Ve finále se trochu zápolilo jen s hodinovým limitem, ale to se občas stává,“ dodala. Kuchař Liška nakonec hájil pelhřimovské barvy na brněnském výstavišti sám. „Pavel Buchta, který vloni skončil ve zlatém pásmu mezi kuchaři, se letos připravoval na Gastrojunior jako číšník. Před soutěží ale onemocněl a náhradníka jsme nasadit nesměli,“ vysvětlil zástupce ředitele školy Josef Kuchař.

Martin Liška, který mimo školních povinností sbírá praktické zkušenosti již nějaký ten pátek při brigádách, má o své nejbližší budoucnosti jasno.

„Chci zkusit nějakou zahraniční stáž. Po návratu bych si rád otevřel vlastní menší restauraci,“ uzavřel talentovaný mladík.

Autor: Michal Vítů

9.4.2008 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Zatáčka vynesla motorkáře do příkopu

Michaela Horáková začala budovat své sny, oprostila se od stereotypní společnosti a založila vlastní architektonické studio. K tomu přišla tento rok s vlastní módní značkou Mishe.
25

Tvrdohlavě kráčím proti proudu

OBRAZEM: Úroda na Sádku je nejlepší za pět let. Suchu navzdory

Vysočina /ROZHOVOR/ – V nejzápadnější a nejvýše položené viniční trati Znojemské podoblasti právě dozrávají hrozny. Pro vinaře Lubomíra Lampíře z Vinařství Sádek u Kojetic a jeho spolupracovníky tím začíná jedno z nejnáročnějších období. Hrozny ze Sádku i z ciziny se začnou měnit v burčák a následně i ve víno. Vedla k tomu náročná sezona, která nejspíš přinese výjimečnou úrodu.

AKTUALIZOVÁNO

Bouřka zaměstnala hasiče hlavně na Pelhřimovsku

Pelhřimovsko - Bouřka doprovázená silným větrem, která v noci zasáhla region, vyvrátila desítky stromů. Spadlý strom zastavil dopravu u Chřenovic na Havlíčkobrodsku a způsobil dopravní nehodu mezi Věží a Rozkoší. Nejvíce bouřka zaměstnala hasiče na Pelhřimovsku.

Orlík nad Humpolcem se o víkendu vrátí do pravěku

Orlík nad Humpolcem – Tento víkend se zřícenina hradu Orlík nad Humpolcem přesune zpět do pravěku. Na návštěvníky památky čeká mimo jiné i filmová projekce.

V Jihlavě hoří hala společnosti na zpracování dřeva

Jihlava – Hned jedenáct jednotek hasičů zasahuje od brzkého rána u požáru ve společnosti zabývající se zpracováním dřeva v ulici Na Hranici v Jihlavě. Vyhlášen tam byl třetí stupeň požárního poplachu.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení