Bývalou vedoucí Ludmilu Markovou odvolali počátečtí zastupitelé z této funkce k 30. dubnu. „Zastupitelstvo, potažmo rada, nebyly spokojeni s jejími výsledky, které se týkaly především vedení a jejích manažerských schopností. Proto byla zbavena této funkce. Potom jsme vypsali výběrové řízení na nového vedoucího,“ prozradil důvod změny ve vedení tamních KZM starosta Počátek Karel Štefl.

Na přechodnou dobu, konkrétně na tři měsíce, svěřili zástupci města tuto funkci bývalému kulturnímu vedoucímu Vítu Kratochvílovi, který v této pozici pracoval celkem sedm let. „Za celý Design piknik musím říci, že od paní Markové jsme měli obrovskou podporu. Díky ní jsme navíc dostali příspěvek na koncerty, které v rámci festivalu proběhly. Co se týče nového vedení, tak už jsme se s panem Větrovcem seznámili a myslím si, že spolupráce bude i do budoucna pokračovat,“ pochvalovala si Magdaléna Rychtová, organizátorka počáteckého Design pikniku.

O funkci vedoucího ve zmíněné městské organizaci mělo zájem celkem devět uchazečů. „Písemné nabídky podalo devět zájemců. Do dalšího kola postoupilo pět uchazečů, ostatní totiž nepředložili kompletní náležitosti. Nakonec to jednohlasně vyhrál Vítězslav Větrovec z Velké Lhoty,“ řekl Štefl.

Dodal také, že vedoucího do KZM Počátky vybírali především podle vzdělání, zkušeností a mimo jiné také manažerských a vůdčích schopností.

Ilustrační foto.
Pletené ponožky z Kamenice zahřály děti

Vítězslav Větrovec nastoupil do funkce 1. srpna. „Před rokem jsem se přestěhoval do Velké Lhoty a jezdil jsem za prací do Brna, tak jsem se průběžně poohlížel po něčem novém, co by bylo alespoň trochu společného s mým oborem, tady v okolí. Vystudoval jsem činoherní režii,“ popsal svou cestu k počáteckému kulturnímu vedoucímu Vítězslav Větrovec.

Prozradil také, že je se svou novou prací spokojený. Zatím se prý ale ještě rozkoukává a seznamuje s novým prostředím. „Čeká mě manažerská práce, byrokratická práce a podobně. Mám velkou výhodu, že většina akcí a projektů na zbytek roku už je v takové předdomluvené fázi. Já teď tedy spíše podepisuji smlouvy a se vším se tu ještě seznamuji. Pomalu také začínám plánovat další rok,“ zmínil Větrovec.

V rámci rošády ve vedení KZM Počátky nejspíš místní mohou očekávat i nějaké změny nebo novinky. „Vlastní nápady samozřejmě mám, ale zatím je nechci ventilovat ven,“ řekl Větrovec.

„Co se týče zkušeností, tak jsem čtyři roky obrážel s kočovným divadlem venkov i zahraničí. Ve Velké Lhotě jsem také pořádal divadelní festival, takže si myslím, že toto prostředí tak nějak znám a vím, do čeho jdu,“ pokračoval Větrovec.

Petr Weiss
Sexuolog Weiss půjde k soudu v říjnu. Hrozí mu trest až šest let vězení