Knihkupectví a charita totiž pořádají letní dobročinný bazar, do kterého se může zapojit kdokoliv. „Přijďte do knihkupectví v Růžové ulici v Pelhřimově a vyberte si z příslušné krabice libovolnou knihu z druhé ruky. Částku ve výši podle vlastního uvážení vhoďte do zapečetěné kasičky v knihkupectví,“ vyzývají zaměstnanci charity na svém facebookovém profilu.

Kromě nákupu mohou zájemci věnovat do bazaru i vlastní knihy. „Provětrejte vlastní knihovničku a knihy, které už nechcete, ale vyhodit je by byla škoda, věnujte do dobročinného bazaru,“ stojí dále v textu.

Vodní nádrž Sedlice.
Voda v Sedlici je letos poprvé vhodná ke koupání

A na co vlastně utržené peníze půjdou? Milovníci knih s dobrým srdcem podpoří Domácí hospicovou péči Iris při Oblastní charitě Pelhřimov. Ta pečuje o lidi v posledních stádiích těžké nemoci, aby mohli zbytek života strávit doma se svými blízkými.

„Protože zatím nezískala smlouvu s pojišťovnou, bez dobrovolných dárců a dalších zdrojů by její fungování nebylo možné. Iris můžete podpořit i pravidelným či jednorázovým příspěvkem na účet veřejné sbírky Pomozte nám pomáhat: 115-451000237/0100,“ dodávají zaměstnanci charity.

Jana Kudrhaltová