„Pan Michael Hák měl problémy se zuby, takže přijel indisponovaný, protože spal asi jenom hodinu. Už dopředu měl tedy špatné tušení, a opravdu to bylo na jeho soustředění poznat,“ vysvětlil prezident pelhřimovské agen᠆tury Dobrý den Miroslav Marek, z jakých důvodů se včera číselný rekord zřejmě nepodařilo překonat.

Michael Hák včera překročil hranici třech tisíc odříkaných čísel. „Řekl jich přesně 3 205, ale s chybami, takže jsme to nemohli uznat. On sám ale věděl, že to není úplně to pravé ořechové,“ popsal Marek.

Svůj rekord by Michael Hák chtěl vylepšit ještě jednou. „Musím se přiznat, že s výsledkem spokojený nejsem. Doufal jsem, že tady zopakuji svůj osobní rekord, a to 5 112 čísel, která odříkám zhruba za devatenáct minut. Teď se mi to bohužel nepovedlo. Jsem trošku zklamaný, protože jsem si tento výkon chtěl dát k sedmdesátinám,“ řekl loni po svém prvním výkonu v pelhřimovské expozici Zlaté české ručičky.

Takzvaný Mistr π se této pozoruhodné dovednosti věnuje teprve od roku 2013. „Ještě obdivuhodnější na něm je skutečnost, že se jedná o sedmdesátiletého muže, tedy člověka ve věku, kdy mnozí jeho vrstevníci bojují s přicházejícím zapomínáním,“ podtrhl Marek výkon.