Teď ji zmíněná firma chce umístit do opuštěného chátrajícího areálu mezi Putimovem a Řemenovem.Tam zřejmě už nikomu vadit nebude, z hlavní silnice ve směru na Nový Rychnov by neměla být ani vidět. Nyní běží územní řízení o umístění stavby. Areál leží necelý kilometr za Putimovem ve směru do Řemenova, kousek od málo využívané silniční spojnice obou vsí.

Jak řekl starosta Putimova Josef Pulda, pozemek pat
ří obci Putimov a budovy na něm v minulosti využívalo Zemědělské družstvo Údolí se sídlem v Olešné, které má ale 
i fungující pobočku v Putimově. Ve zmíněném areálu 
ve směru na Řemenov ale družstvo přestalo hospodařit a rozhodlo se, že svůj majetek prodá. Jako kupec se přihlásil jednatel firmy Himex Lubomír Hájek a družstvo jeho společnosti budovy prodalo.

Kamion denně

Po vzájemných jednáních 
a představení celého podni-ku mu svůj pozemek prodala 
i obec. „Prodávali jsme to s tím, že jsme rádi, že tam nebudou zchátralé budovy, které by mohly zůstat „na hrbu" obci," řekl starosta Putimova s tím, že v poslední době se v areálu 
i začaly ztrácet některé věci jako třeba kabely. Nyní jsou 
v areálu bezpečnostní opatření. Obec si nechala předložit, co by měl provoz posklizňové linky obnášet.

Podle starosty by se plánovaná posklizňová linka měla specializovat hlavně na komodity jako kmín nebo mák, takže by tam neměl být takový objem jako třeba u obilí. „Doprava by podle pana Hájka vycházela průměrně na jeden kamion za den. Komunikace do Řemenova je obecní a pokud by došlo k jejímu poškození, znovu bychom s ním vyvolali jednání. Pan Hájek byl vůči obci vstřícný, doufám, že vzájemná spolupráce bude dobrá," zdůraznil putimovský starosta Pulda.

Na silnici do Řemenova se navíc v Putimově odbočuje hned na kraji obce ve směru od Pelhřimova.

Vedení obce podle něj žádné námitky nemělo, naopak věří, že by provoz mohl přinést pracovní příležitosti pro místní obyvatele.

Od nich starosta obce žádné připomínky k posklizňové lince nezaznamenal.

Odpor proti jejímu původně plánovanému umístění v zóně Ke Skrýšovu měl charakter petice. Její odpůrci se po už vydaném územním rozhodnutí dvakrát odvolali ke krajskému úřadu.
Důvodem protestu byla jejich obava z údajného hluku a prašnosti. Vzniklé občanské sdružení rozporovalo už to, jestli je tento provoz poblíž obytné zóny v souladu s územním plánem.
Celá záležitost se dostala až ke krajskému úřadu, který v části námitek odpůrcům vyhověl. Nicméně se neprokázalo žádné porušení předpisů a město vyšlo kritikům vstříc stavbou zelené bariéry.

Investora ale zřejmě odradilo neustálé doplňování podkladů, a tak loni celý proces povolování vzdal a svůj pozemek v průmyslové zóně Ke Skrýšovu vrátil zpět do vlastnictví města, které mu za něj poté vrátilo peníze.