Správa koupaliště ani v těchto dnech rozšíření provozní doby, která je v běžném režimu od 10 do 19 hodin, neplánuje. Na druhé straně je k návštěvníkům tolerantní, takže pokladní pouští nedočkavce do areálu už před desátou hodinou.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zprovoznilo 1. srpna nový obchvat na hlavním tahu číslo 34 u Pelhřimova, dopravu vyvádí ze vsí Ústrašín, Ondřejov a Myslotín.
Novou silnici okusili první řidiči

To platilo i v úterý 1. srpna, kdy netrpělivé zájemce lákaly k vodě už ranní teploty. „Dneska byla první rodinka s dětmi a už jsou tady taky dva kluci,“ popisoval start nového dne na Žabáku Jaroslav Bláha ze správy sportoviště. Bylo krátce před půl desátou.

V úterý v půl jedenácté už to na Žabáku vypadalo jako jindy uprostřed odpoledne, kdy návštěvnost humpoleckého koupaliště zpravidla kulminuje. „Když je takovéhle počasí, tak pustíme lidi do areálu dřív, nekoukáme na hodinky a nečekáme na desátou,“ vzkázal nedočkavcům Bláha.

Na osmou hodinu ale správa humpoleckého rekreačního sportoviště otevírací dobu neposune ani v případě déle trvajících současných třicetistupňových teplot. „My jsme tady sice už od sedmi, ale při současném zatížení nám nemálo času zabere příprava koupaliště. Každý den musíme bazény vyčistit, aby pak koupání bylo pro návštěvníky příjemné a bezpečné se vším všudy,“ popsal režim Jaroslav Bláha.

Ilustrační foto
Žirovničtí si zahrají na novém tenisovém kurtu

V pondělí, kdy koupání v Humpolci v současném tropickém týdnu začínalo, se kvůli zájmu ze strany veřejnosti zavíralo na Žabáku dokonce dlouho po devatenácté hodině. „V sedm večer tady bylo ještě sto lidí, nemělo smysl je vyhánět s tím, že chceme zavírat. Tak jsme zavíračku o něco protáhli,“ přiblížil dění na koupališti o posledním červencovém dni Bláha. „Celý den to byl docela masakr, kapacita areálu je 600 lidí a v pondělí bylo plno,“ dodal.