Končící sezonu budou hodnotit jako nejúspěšnější v historii areálu. „Letošní sezona se určitě povedla. Vlek jsme spustili 7. ledna a ani jednou jsme kvůli počasí nemuseli provoz přerušit," ohlédl se za letošním lyžováním u Křešína Vladimír Mareš, duše zhruba desetičlenné party nadšenců, kteří se o úpravu sjezdovky a provoz lyžařského vleku starali. A ještě do poslední únorové neděle starat budou.

Loni se u Křešína mohlo lyžovat tři týdny, letos to bude týdnů sedm. „Je to tady výborné. Zejména pro děti, které se teprve učí lyžovat, jsou tady podmínky naprosto vyhovující," řekla Zita Sezemská z nedalekých Nových Práchňan, která se ke Křešínu během končící zimy vypravila se dvěma syny, osmiletým Janem a pětiletým Jakubem, opakovaně.

Přišli i v sobotu 18. února, kdy se na sjezdovce konal karnevalový program a lyžaři v převlecích měli vlek zdarma.

Se stejnými slovy se ohlížela za sezonou také Světlana Škodová z Čechtic, když pomáhala do převleků šestiletému synovi Markovi a desetileté dceři Karolíně. „Zejména v týdnu, kdy nechodilo tolik lidí, to tady bylo ideální. I když nelyžuji, tak tady mám celou dobu děti na očích, navíc jsme tady od nás autem za deset minut," doplnila další matka mladých sportovců.

Za předešlé dva roky spolykal areál na tři čtvrtě milionu korun, nadšenci mohli investovat díky pochopení, příspěvkům a dotacím od okolních obcí.

Před loňskou sezonou tady premiérově spustili sněžná děla, letos pro změnu třeba vlastní web i webkameru. „Investice se určitě vyplatily, celý mikroregion díky lyžování ožil a dostal se do širšího povědomí. Začali jsme spolupracovat s provozovateli areálů ve Velkém Meziříčí nebo v Kunčicích pod Kralickým Sněžníkem, začínáme uplatňovat získané zkušenosti," doplnil Vladimír Mareš a pustil se do organizování karnevalových soutěží.