Pelhřimovští zastupitelé kvůli tomu schválili přesun 800 tisíc korun, původně určených na rekonstrukci dvora této školky.

„Je to jedna z nejstarších školek v Pelhřimově. Je sice zateplená a její vybavení je dobré a pravidelně se inovuje, ale jsou tam špatné odpady, voda podmáčí spodní prostory. Je třeba nově udělat vodu, elektřinu a kanalizaci," řekl vedoucí odboru školství pelhřimovského městského úřadu Bohumil Kovanda.

Podle něj se nyní co nejrychleji formou elektronické aukce vyhlásí výběrové řízení na firmu, která udělá nové odpady, nový rozvod elektřiny, teplé i studené vody a dlažbu. Veškeré stavební práce by se měly stihnout přes prázdniny, do září. Školka bude během oprav zavřená a pro zájemce bude k dispozici Mateřská škola Pod Náspem. „Tam kvůli tomu letos nerozšíříme počet dětí tím, že nevyhovíme žádostem rodičů z okolních obcí, kteří jinak tohoto našeho provozu využívají," doplnil Kovanda.

Pracovat se přes léto v Pelhřimově bude i v dalších dvou mateřských školách: Osvobození a Čtyřlístek. V obou případech jde o jejich zateplení. Po těchto dvou opravách by podle Bohumila Kovandy měly být všechny školky ve městě bez problémů.