Velikonoce na zámku se 
v Žirovnici staly tradiční akcí. „Každý rok se Velikonoce na zámku snažíme dělat jinak, což ale znamená, že charakter akce zůstává v podstatě stejný. Návštěvníky tedy láká-
me především na velikonočně vyzdobené expozice zámku 
a špýcharu, které si mohou volně projít ještě předtím, než začne nová turistická sezona," řekla Ivana Šmídová, vedoucí odboru kultury Města Žirovnice.


Dodala také, že kulturní program na zámku volí každý rok jiný. Letos se mohli malí 
i velcí návštěvníci akce těšit například na divadelní společnost Krapet, která si pro své příznivce připravila Příhody včelích medvídků. Zmíněné divadélko se na žirovnickém zámku uskutečnilo v rámci projektu Děti za kulturou, kultura za dětmi.


Nechyběl ani tradiční jarmark, který pro zájemce organizátoři akce připravili jak na prvním, tak i na druhém nádvoří zámku.
Návštěvníci si v jednotlivých stáncích mohli zakoupit například madeirové či vrtané kraslice, nejrůznější druhy sypaných čajů, zdobené perníčky, šperky, keramiku, dřevěné hračky, které si mohli malí šikulové pomalovat či voňavé svíčky, mýdla a věnečky, které tvořili klienti pelhřimovského Domova Jeřabina.


Přímo v interiéru žirovnického zámku byly pro děti také připraveny tvůrčí dílny. Vyrobit si zde malí kutilové mohli kupříkladu náušnice, přívěsek či náramek z pestrobarevných korálků, obrázek pomocí voskovek a žehličky nebo si ozdobit velikonoční vejce pomocí novin.
Součástí volné prohlídky zámku byla také výstava papírových modelů Ivana Zadražila, jejíž exponáty si zájemci mohli také zakoupit.


„Z toho, co jsem tu zatím viděl, se mi nejvíce líbily modely hradů a zámků," prozradil Dominik Zíka, který na akci zavítal se svou rodinou z Jarošova nad Nežárkou.


Žirovničtí, ale i návštěvníci města měli možnost na tamním zámku také nakouknout pod ruce šikovné paní, která zde vyráběla pomocí plamene vinuté perle a šperky.


V 17 hodin byl program určen především pro milovníky hudby, kteří tak měli možnost zavítat na koncert skupiny Nezmaři. Výtěžek z celé akce poputuje na dobročinné účely nadace Pomozte dětem.