Teď vypadá všechno docela nadějně, navíc jsou na konec února předpovídány silné mrazy. „Teď je naším cílem jezdit do Josefa,“ vzkazoval milovníkům zimních sportů za provozovatele vleku na křešínské sjezdovce Vladimír Mareš z lyžařského oddílu TJ Start Lukavec.

Ilustrační foto
Humpolec se pyšní novou ulicí. Nese jméno jednoho z bývalých starostů

Jisté je, že po zahájení provozu v sobotu 10. února je zájem o lyžování na sjezdovce pozitivní. „O týden později, v sobotu 17. února, jsme pořádali vydařený maškarní karneval na sněhu. Napočítali jsme pětačtyřicet masek, zábava, které se účastnily celé rodiny, se povedla,“ připomněl Mareš.

S podobnými pocity a nadějí hledí i směrem k nadcházejícím týdenním jarním prázdninám, které na Pelhřimovsku začínají vlastně už v sobotu 24. února. „O víkendu budeme jezdit od deseti hodin. V pondělí se u nás u Křešína nejezdí, a platit to bude i o nadcházejících jarních prázdninách, ale od úterý do pátku budeme spouštět vlek vždy už ve 13 hodin, tedy o dvě hodiny dřív než v týdnech mimo prázdniny,“ přispěchal s prázdninovou nabídkou dvou hodin navíc Vladimír Mareš.

Zatímco ještě v polovině února vlekaři z Křešína odhadovali, že po jarních prázdninách sezonu ukončí, poslední vývoj počasí jejich plány změnil. „Určitě necháme v provozu vlek i po jarních prázdninách. Když nepřijde rychlá obleva, může opravdu letošní sezona trvat až do Josefa,“ odhadoval nově Mareš.

Josef má tradičně svátek 19. března. Dva týdny a jeden den po skončení letošních jarních prázdnin.

Ilustrační foto
Hlasy pro dřevostavby, i ty z Pacova a Želiva, mohou vynést pobyt ve srubu