Muž čelí obvinění, že na konci května letošního roku zasílal výhružné SMS zprávy své známé, ve kterých po ní opakovaně požadoval peníze. V případě neuposlechnutí jí měl vyhrožovat násilím. Žena ale tlaku nepodlehla a peníze muži nedala.

Bývalý český zápasník v řecko-římském stylu Marek Švec z Havlíčkova Brodu má vysněný olympijský bronz.
Pumpař z Brodu má olympijský bronz. Medaili si můžete potěžkat i vy

Neúspěšnými esemeskami to ale neskončilo. Vyděrač si jí potom vyčíhal před zaměstnáním, kde na ní opět tlačil, aby mu dala peníze. „Ze strachu s ním žena odjela vlakem do Havlíčkova Brodu, kde po ní čtyřiatřicetiletý muž požadoval, aby vybrala z účtu několik desítek tisíc korun. Tam však už na ženu čekal její známý a obviněný muž svého jednání nechal,“ popisuje události mluvčí policie Stanislava Miláčková.

O několik dní později ale vyděrač opět udeřil. Přisedl k ženě do vlaku a znovu po ní požadoval peníze. Když z vlaku vystoupila, pronásledoval jí a v místech pod železničním mostem na ní zaútočil sevřenou vývrtkou.

Naštěstí proti němu zakročil náhodný kolemjdoucí, který si útoku všiml a od napadené ženy ho odstrčil. Při incidentu nikdo nebyl zraněn. Krátce po tomto činu čtyřiatřicetiletého muže zadržela policie a umístila ho do policejní cely. Ani tady zřejmě své svědomí nezpytoval. Místo toho se mu podařilo poškodit zařízení cely.

Stvořidla. Ilustrační foto.
Ekologové zkoumají, jaký vliv na přírodu by měla cyklostezka přes Stvořidla

„Po provedení potřebných úkonů trestního řízení policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání. Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinů vydírání a poškození cizí věci. Kriminalisté podali státnímu zastupitelství podnět k podání návrhu na vzetí obviněného čtyřiatřicetiletého muže do vazby. Soud rozhodl o jeho vzetí do vazby a policisté ho eskortovali do vazební věznice. Za trestnou činnost mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ informovala Stanislava Miláčková.