Od středečního rána přijala policie na Vysočině 110 různých oznámení. Čtyři opilce policejní hlídky odvezli na Protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě, informovala včera vysočinská mluvčí policie Dana Čírtková.
„Vraždu museli policisté řešit na Silvestra časně ráno, tedy 31. prosince 2014 krátce po druhé hodině," uvedla Čírtková. Před jedním klubem na Komenského náměstí v Třebíči byl při konfliktu smrtelně zraněn šestatřicetiletý muž.
Těžce zraněného muže záchranka převezla do nemocnice, kde ale na následky bodného poranění zemřel. Dvaatřicetiletého muže podezřelého z vraždy na místě konfliktu zadržela policejní hlídka. Dotyčný skončil v policejní cele. „Vzhledem k tomu, že je prověřování případu na samém počátku, nelze k němu v současné chvíli poskytnout žádné bližší informace. Kriminalisté zahájili trestní stíhání dvaatřicetiletého muže, a to pro zločin vraždy. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let," sdělila Čírtková.

Masový wrazi

Podle informací serverů tn.cz a blesk.cz je z vraždy podezřelý zpěvák kapely Masový Wrazi. Podle údajů na webu jde o seskupení dvou raperů 
a jednoho dýdžeje. Jejich skladby jsou o smrti, násilí a zabíjení.
Samotné oslavy konce roku a příchodu nového roku se podle Čírtkové na Vysočině obešly bez mimořádných událostí. „Policisté řešili několik drobných rvaček a potyček mezi lidmi na oslavách na různých místech nebo doma v rodinách," řekla. Lidé si policii stěžovali například na rušení nočního klidu i na horší sjízdnost silnic.
Od středečního rána do včerejšího poledne se na Vysočině stalo deset dopravních nehod, při nichž byli dva lidé lehce zraněni. „V jednom případě policisté při vyšetřování nehody zjistili, že řidič požil před jízdou alkohol," doplnila mluvčí.
Nejvíc práce 
měli po půlnoci
Krajští záchranáři měli od středečního večera do včerejšího rána 52 výjezdů, nejvíc rušno bylo po půlnoci. „V souvislosti s oslavami jsme ošetřili patnáct úrazů," uvedla ředitelka vysočinské záchranky Vladislava Filová.
Byla to lehčí nebo středně vážná poranění, kupříkladu rány na hlavě. Osm lidí bylo zraněno při potyčkách, další tři byli popáleni zábavní pyrotechnikou. Nezávažnější byl případ asi desetiletého děvčátka, které bylo s popáleninami druhého stupně převezeno na popáleninové centrum.
Na protialkoholní záchytné stanici v Jihlavě v noci na včerejšek skončilo šest opilců, lůžka tak byla obsazena z poloviny. „Na Štědrý den bylo záchytů pět," uvedl Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy.
Nejvíc alkoholu v dechu, 3,23 promile, měl pětačtyřicetiletý muž z Humpolce. Ještě před osmou hodinou ranní přivezli záchranáři mladého muže, který ležel před hospodou v Rantířově. (ČTK)