Tragický následek měla sobotní noční hádka mladého manželského páru.

Čtyřiadvacetiletá žena v afektu zabila svého o čtyři roky staršího manžela.

Krátce před dvaadvacátou hodinou ho bodla kuchyňským nožem přímo do srdce. „Manžel na místě bodnému zranění podlehl,“ potvrdila Anna Drdová z jihočeské policie.

Budili dobrý dojem

Sousedé z bytovky v pacovské Nádražní ulici však o manželích nemluví jinak, než jako o spořádaném páru řádně vychovávajícím tři malé děti. Z dvoupatrové bytovky, kde měli manželé dva roky pronajmutý byt, muž docházel do zaměstnání.

„Je to strašné neštěstí, co se tady stalo. Bydlíme s manželkou hned vedle nich a nikdy jsme si nevšimli ničeho zvláštního. Z bytu byly slyšet jenom hrající si děti. Rozhodně jsme nikdy neslyšeli žádný křik. Ani včera ne,“ uvedl soused Jan Čečák, který se o vraždě dozvěděl až ráno.

„Hned potom, co ho bodla, sama zavolala záchranku. Škoda, že mu nebylo pomoci. Chudinky děti,“ pozdychla si starší paní ze sousedství.

Podle informací Deníku svou roli sehrál alkohol. „Jestli pil nebo nepil, to nevím. To víte, paní prý čekala čtvrté dítě. Třeba toho na ni bylo moc,“ zamyslel se soused.

Otec mrtvý, matka ve vězení

Všechny tři děti ve věku čtyři, dva a půl roku, putovaly ještě v noci do Dětského domova v Kamenici nad Lipou.

Podle sousedů totiž nemají žádné prarodiče, a tak o jejich dalším osudu rozhodne zřejmě až soud. „Co vím, tak on má otce a ona sestru. Ale jestli se někdo o děti bude chtít postarat, těžko říct,“ zamyslel se Jan Čečák.

„Přitom to byla taková normální rodina. On byl trochu nešikovný, tak jsem mu kolikrát vypomohl. Paní byla milá. Nedávno jsme uklízeli půdu a dali jim nějaké hračky po dětech, byli tak rádi,“ stále nejde sousedům do hlavy, co mladou ženu k nešťastnému činu vedlo.

„Zřejmě zkrat,“ shodují se všichni sousedé.

Kriminalisté ženu zadrželi a nyní ji vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy. Dle trestního zákona jí hrozí odnětí svobody na deset až patnáct let.