Ovšem poté, co vydal z Pelhřimova pěšky po hlavní silnici zpátky do Humpolce, byl zajištěn policejní hlídkou, neboť při svém pěším putování ohrožoval svůj život i bezpečnost ostatních účastníku silničního provozu.

Příběh začal ve čtvrtek 8. listopadu zhruba půl hodiny před půlnocí, když na vedlejší silnici na okraji Humpolce ve směru od nedaleké Brunky zmíněný devětapadesátiletý muž jako řidič osobního vozu Renault Megane Scenic nezvádl řízení a vedle komunikace narazil do vzrostlého stromu. „Devětapadesátiletý řidič po dopravní nehodě zanechal vozidlo na místě a pěšky se vydal na obvodní oddělení do Humpolce, kde celou událost oznámil a uvedl také, že před jízdou pil alkohol,“ uvedla k nehodě policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté u muže provedli dechovou zkoušku, která potvrdila, že muž pil, neboť výsledek dechové zkoušky ukázal 2,27 promile alkoholu v dechu havarujícího řidiče.

Muž si na humpoleckém obvodním policejním oddělení stěžoval na bolesti hlavy, takže mu policisté přivolali záchranku. „Posádka muže následně převezla k ošetření do nemocnice v Pelhřimově, kde se kromě jiného podrobil lékařskému vyšetření na zjištění ovlivnění alkoholem. Vyšetření bylo spojené s odběrem krve,“ doplnila popis události policejní mluvčí.

Poté byl muž z nemocnice propuštěn, ale tím celý příběh ještě neskončil. Muž se vydal pěšky zpátky do Humpolce, ale daleko nedošel, neboť u nedalekých Služátek ho už v pátek 9. listopadu kolem druhé hodiny v noci na silnici I/34 potkala službu konající policejní hlídka, která byla pro změnu z Pelhřimova. „Muž se po silnici pohyboval velice neukázněně a nebezpečně, nebyl vybavený reflexním prvkem a nešel po levé straně komunikace. Pod vlivem alkoholu vstupoval do pravého jízdního pruhu, kudy projížděla vozidla,“ dodala Dana Čírtková.

Muž novou dechovou zkoušku na alkohol odmítl a dokonce se snažil z místa utéct a pokoušel se přelézt svodidla. Policisté ho ale tentokrát zajistili a převezli k vystřízlivění na protialkoholní záchytnou stanici. Hmotná škody při nehodě, která byla na počátku celého příběhu, byla vyčíslena na 20 tisíc korun.