Případ se stal ve středu 2. srpna. Plačící dítě na balkoně policistům oznámila žena na tísňové lince. „Na místo ihned vyjela policejní hlídka situaci prověřit a přivoláni byli také hasiči. Policisté po příjezdu k bytovému domu zjistili, že se jedná o byt ve třetí patře,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policie ČR. Ilustrační foto.
Napadl svou přítelkyni

Na zvonění a bouchání policistů na vstupní dveře nikdo nereagoval. „Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava o život a zdraví dítěte, otevřeli hasiči dveře a policisté vstoupili do bytu. Na balkoně se nacházela ani ne roční holčička a v bytě spal ještě mladistvý hoch, nikdo z dospělých zde nebyl,“ dodala Kroutilová.

Batole bylo v pořádku a policisté mu hned poskytli nezbytnou péči. Vzhledem k nízkému věku dítěte dále přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která batole odvezla na vyšetření do nemocnice.

Když policisté prováděli šetření, dostavila se na místo matka dětí, která byla pod vlivem alkoholu. „U čtyřicetileté ženy policisté při dechové zkoušce naměřili hodnotu 2,34 promile alkoholu,“ uvedla Kroutilová. Policisté událost dále prošetřují.

Osvěžení ve vedru. Ilustrační foto.
Horké úterý na Vysočině přineslo tři teplotní rekordy