Předem se už zapsalo přes 200 cyklistů. „Příjemně mě to překvapilo, moc se už na jízdu těším a doufám, že na cestě prožijeme příjemný den,“ usmál se Wasserbauer. Počet jezdců ale ještě doplní další desítky lidí, přidat se lze kdekoli na trase. Loni se jich zapojilo celkem přes tři sta.

V čele pelotonu pojedou Aleš Wasserbauer a Jozef Zimovčák, mistr světa v jízdě na vysokém kole a zakladatel celorepublikové akce Na kole dětem. „Přispět lze zaplacením dobrovolného startovného nebo do kasičky, kterou poveze peloton,“ dodal Wasserbauer. Do sbírky jako partneři přispívají Žďár nad Sázavou, Svratka, Sněžné a Nové Město na Moravě, a také množství dalších dárců.

Na Vysočině lze najít tři houpačky v krajině.
Houpačka v krajině přináší hned dva požitky. Houpání a skvělý výhled

„Letos jsme nechali vyrobit pro účastníky i dresy či šátky. Byl o ně velký zájem, tak velká část pelotonu asi pojede v jednotných barvách,“ dodal Wasserbauer. Každý účastník také dostane jako malý dárek cyklistickou láhev s logem jízdy.

Výtěžek se rozdělí mezi nadační fond Krtek, co pomáhá onkologicky nemocným dětem, a dětská oddělení novoměstské a jihlavské nemocnice. „Dary jsou na pořízení vybavení, jež dětem pobyt v nemocnici zpříjemní,“ řekl Aleš Wasserbauer, který má s rakovinou vlastní zkušenost, přišel kvůli ní o nohu.

Zhruba 65kilometrová trasa povede ze Žďáru přes Světnov, Svratku, Křižánky, Sněžné, Tři Studně, Nové Město na Moravě zpátky do Žďáru. Ujet celou cestu není podmínkou, kdykoli se lze od štrúdlu cyklistů také odpojit. Ve Svratce, Sněžném a v Novém Městě jsou občerstvovací stanice. Podrobné informace jsou na webových stránkách zdaracidetem.cz.

Na koupališti ve Velkém Meziříčí.
Meziříčí nabízí večerní koupání