K incidentu došlo kolem sedmé hodiny ráno. „Požár vypukl v jednom z pokojů bytu. Plameny zasáhly především postel a vybavení pokoje,“ sdělila podrobnosti mluvčí Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Petra Musilová.

Ještě před samotným příjezdem profesionálních hasičů z humpolecké stanice a jednotky dobrovolných hasičů z Humpolce a Kejžlice dům opustila žena a čtyři děti. „Všichni se ale nadýchali jedovatých zplodin hoření a skončili v péči zdravotníků, kteří je po nezbytném ošetření na místě události převezli k dalšímu ošetření do nemocnice,“ informovala Musilová.

Ilustrační foto.
Zapomnětlivý řidič přišel o peněženku s cennostmi

Zasahujícím hasičům se podařilo požár i jeho ohnisko v bytě velmi rychle lokalizovat a následně i zlikvidovat. „Zakouřené prostory hasiči odvětrali,“ dodala mluvčí vysočinských hasičů.

„Požár založilo jedno z dětí, když si v pokoji hrálo se zapalovačem,“ uvedla Musilová. Majetková škoda způsobená požárem se vyšplhala k částce 200 tisíc korun.

Jak mluvčí zároveň zdůraznila, přivolaným hasičům se zásahem podařilo uchránit majetek v odhadované výši dosahující jednoho milionu korun.