Lidé těchto nabídek hodně využívají.

Slevy na veškeré letní zboží mají i v obchodě Mladá móda 4U v Pelhřimově. „Máme slevy třicet procent na veškeré letní zboží. A momentálně je tu většina sezonního zboží," řekla prodavačka Renata Dederová. Ta říká, že lidé vyhledávají hlavně slevy a také popisuje dvě vlny zájmu o letní oblečení. „Většinou když začíná sezona, tak lidé nakupují na dovolené a celkově na léto, takže na slevy nehledí a zase po sezoně se vrací pro slevy," vysvětlila.

Zboží je přebrané

Obuv Daňkovský v Pelhřimově má rovněž slevy na veškeré letní boty. „O slevy je docela velký zájem, lidé je vyhledávají," potvrdila prodavačka Lada Hájková. „Lidé si mohou koupit boty na příští rok a je to výhodné. Ale zase všichni už nemusí najít svou velikost," poukázala na nevýhodu slev Hájková.

Zvýhodněné ceny jsou teď i ve vietnamských obchodech s oděvy, kde jsou až padesátiprocentní slevy. V jedné z nich včera nakupovala i Jana Smrčková.  „Vyhledávám slevy, vzhledem k tomu, že máme dvě děti, tak je to nutné. Ale nejsme zas takoví, že bychom nakupovali jen podle akcí. Nejsme z Pelhřimova, takže nakupujeme vždy, když sem přijedeme. A když vidíme něco hezkého ve slevě a zrovna to potřebujeme, tak si to koupíme," řekla Smrčková.

Michaela Blehová