Kromě tuzemské špičky plánují dorazit závodníci z dalších osmi evropských zemí: Slovenska, Ruska, Lotyšska, Maďarska, Rakouska, Slovinska, Chorvatska a Itálie.

„Na závody do Humpolce se moc těším. Trať je tam skvělá a tamní organizace každoročně výborná. Očekávám tedy parádní zahájení sezóny. Co se týče techniky, chystáme menší překvapení,“ uvedl Vladislav Štětina, jeden z favoritů královské divize SuperBuggy.

Pořadatelé chtějí nalákat příznivce motorismu na Vysočině také na bohatý doprovodný program. Jeden vylosovaný divák si užije zajímavého adrenalinového zpestření v podobě jízdy s Miroslavem Neumannem v rámci nové atrakce Race Taxi. Na cyklotrenažéru si pak vítěz mužské a ženské kategorie zajistí vstupenku na Světový pohár horských kol, který se uskuteční od 19. do 21. května ve Vysočina Areně v Novém Městě na Moravě.

Závodní program pak začíná dnes od 9.45, první rozjížďky jsou od čtvrt na čtyři. Zítřejší klání startuje s úderem osmé hodiny ranní, finálový program je plánován na druhou hodinu odpolední.