„Blbě jsem došlápl, podlomila se mi noha a praskly mi vazy v kotníku. Je to věc, která mě hrozně mrzí. Vypadá to, že na mistrovství světa startovat nebudu. Byl bych rád, kdyby se to uzdravilo, ale vypadá to, že asi ne,“ řekl olympijský vítěz z Ria rozmrzele.

Krpálek se zranil v pondělí hned na prvním tréninku. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout v příštím týdnu, kdy judista navštíví vyhlášeného fyzioterapeuta Pavla Koláře. Že by ještě žila naděje?

„Zatím mi tam dávali tři druhy injekcí a vytahovali krev. Uvidíme v pondělí, až mi sundají sádru, jak na tom noha bude a co bude potřeba s ní dělat,“ prozradil Lukáš Krpálek.

Lukáš Krpálek ovládl turnaj série Grand Prix v čínském městě Chu-che-chao-tche (oblast Vnitřního Mongolska).
Nejdřív bolesti zad, pak zlato. Krpálek ovládl turnaj v Číně

NA KOUPÁNÍ V LOMU LETOS NEDOJDE

Na Hranice však přes nepříjemnou událost nebude vzpomínat ve zlém. Město, kde je judo společně s házenou sportem číslo jedna, vždy patřilo mezi jeho oblíbená místa.

„Zranit se v prvním tréninku, to moc nepotěší. Nicméně soustředění v Hranicích mám hrozně rád. Je to na hezkém místě v hezkém městě,“ pochvaloval si Krpálek.

Obránce Zbyněk Michálek.
Čekání na telefon. O ostřílené Čechy není v zámoří zájem

„V minulých letech jsme se třeba jezdili po tréninku koupat do lomu. Přístup všech lidí kolem je tady super. Můžu říct, že sem určitě přijedu i v následujících letech,“ pousmál se šestadvacetiletý vzor nejen mladých judistů.

Právě ti tak alespoň ve dvoraně hranického zámku mohli obdivovat svou oblíbenou hvězdu během autogramiády, na které nechyběl ani šéftrenér reprezentace v judu Petr Lacina či mistr Evropy do 23 let David Klammert. (něm, nuc)

Robert Gottwald u Krajského soudu v Brně. Podle obžaloby nevrátil několikamilionovou půjčku.
Půjčka na Devět křížů? Gottwald je obžalovaný ze zpronevěry dvanácti milionů