Bohemia open se konal pošesté, a protože jde o největší svazový turnaj v republice, přijelo na něj přes 220 kickboxerů všech věkových kategorií. „Je to i mezinárodní turnaj, byli tam i závodníci z Rakouska, Polska a Německa, a dá se říci, že je to takový elitní turnaj, vrchol sezony, protože ta konkurence je tady veliká. A kvalita těch cizinců byla velmi dobrá,“ nastiňuje trenér Reborn klubu Josef Bílek.

Ten vyslal do boje patnáct svých svěřenců. „Jako jediní jsme obsadili všechny kategorie a všechny čtyři disciplíny,“ doplňuje kouč, který se nestačil ani divit, jak na účtu jeho klubu naskakují během turnaje medailové úspěchy.

Ilustrační foto.
Opilý muž chtěl skočit z Brněnského mostu

Pět zlatých, deset stříbrných a devět bronzových. To je konečný součet, který podtrhlo první místo v soutěži družstev. „Získali jsme nejvíce medailí, a tím jsme vyhráli i soutěž týmů, o jediný bod před Kadaní. My měli 44, domácí 43. Ale oni už si zvykli na to, že je porážíme. Letos jsme byli pokaždé na stupních vítězů,“ usmívá se Bílek.

Ten přitom takový úspěch nečekal. „Dvě třetiny závodníků si to tam šlo spíš vyzkoušet, co se naučili a jestli to bude fungovat, a ono to fungovalo,“ těší trenéra Reborn klubu. „Před turnajem jsem si říkal, že bude dobré skončit do sedmého místa, ale zvládlo se to skvěle. Byla perfektní spolupráce mezi všemi našimi závodníky, takticky dobře zvládnuté. Na klubové úrovní je to náš největší úspěch, který jsme zatím měli. Všichni byli super,“ pochvaluje si Josef Bílek, kterého potěšil i fakt, že jeho tým měl poprvé v historii zastoupení i v plnokontaktní kategorii lowkick, kde Johanka Káčerová vybojovala dokonce stříbro.

Sestava Reborn klubu: Pavel Holub, Johanka Káčerová, Rozárka Káčerová, Žaneta Tomková, Vojtěch Tesař, Tomáš Trávník, Tadeáš Hlásek, Erik Vlčko, Sára Macková, Patricie Kozlíková, Adam Šimánek, Natálie Králová, Adam Čudlý, Daniel Sklenka, Lukáš Polanský. Trenér: Josef Bílek. 

Hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek
Jsme pro smích, říká hejtman Běhounek