„Už je to tak, konec se odkládá, budu pokračovat,“ uvedla v úterý pro širokou sportovní veřejnost rychlobruslařka ze Žďáru nad Sázavou.

Ta ještě na jaře přemýšlela, že svou bohatou kariéru příští rok ukončí, ale červíček pochyb v ní začínal čím dál více hlodat a už při otvírání nového oválu ve svém domovském městě naznačovala, že všechno může být jinak.

„Pořád cítím, že ještě můžu něco dokázat a hlavně předat nějaké ty zkušenosti mladším závodníkům. I Petr (trenér Petr Novák – pozn. autora) uznává, že některé moje postřehy jako závodnice jsou užitečné, protože on si jich jako trenér občas nevšimne,“ uvedla tehdy.

Kriminalisté žádají občany, kteří by mohli podat informace vedoucí ke ztotožnění této osoby, aby se přihlásili na tísňové lince 158.
Policie žádá veřejnost: Poznáte zloděje na fotografii?

Na jak dlouho prodlouží svou kariéru, však odpovědět nedokázala. „Nechci závodit dlouhé roky a ani netvrdím, že to bude olympijských her v roce 2022 v Pekingu. V každém případě ale vím, že po zimě neskončím.“

Sáblíková potvrdila, že na její rozhodování má velký vliv i rodina. „Když vidím svoje okolí, tak zjišťuji, že rychlobruslení je můj život. Od sportu se mi odejít nechce, navíc každý mi říkal, ať to ještě nedělám. Nejvíc dám na bráchu Milana, který tvrdí, že jsem na to ještě mladá,“ směje se třicetiletá rodačka z Nového Města na Moravě.

Důležitý bude ale zdravotní stav, zejména v minulé sezoně ji trápily problémy s kolenem. Už se však cítí podstatně lépe. „Nemůžu ještě říct, že je to stoprocentní. Určitě se to ale nedá srovnat se stavem, který byl v zimě.“

Proto také omezila cyklistickou přípravu, oproti jiným letním obdobím dokonce neabsolvovala ani jeden závod. „Minulý rok jsem měla velké zdravotní problémy s vazy na pravém koleni, takže jsme pozměnili model. Nemůžu si dovolit žádný zdravotní výpadek. Z toho důvodu jsme se rozhodli, že vynechám všechny závody na kole, zbytečně nebudu riskovat, abych byla fit,“ dodala Sáblíková.

Ilustrační foto
Letní kina opět táhnou, vstupné je většinou dobrovolné