TKD Lacek dostál svému jménu a v konkurenci dvou stovek závodníků vybojoval jedenáct zlatých, sedm stříbrných a pět bronzových medailí.

Elita týmu se vezla na zlaté vlně

Výrazný podíl na konečném počtu zlatých medailí měla Lackova „elita", tedy závodníci, kteří startovali na ME klubů. Iveta Jiránková pojala turnaj cvičně a zkoušela si nové techniky, Josef Med pro změnu zkusil vedle juniorské také seniorskou kategorii a v obou si počínal velmi dobře.

Tomáš Čížek vyhrál svou kategorii bez problémů, stejně jako Štěpán Bláha a Dominika Hronová. „Nervozitu mezi diváky vnesl Jakub Skořepa, který zpočátku nemohl najít účinnou zbraň na výrazně vyššího finálového soupeře. Nakonec však technikou na hlavu soupeře rozhodil, vzal boj zcela do svých rukou a s přehledem vyhrál," uvedl trenér týmu Petr Lacek.

Slibný výkon předvedl nováček v týmu, nikoli však na tatami Pavel Martianov. Ačkoli ve finále nestačil na svého soupeře, předvedl velmi dobrý výkon a ukázal se jako platná posila týmu. Stejnému soupeři se ve čtvrtfinále musel poklonit i začínající bojovník Vít Žižka. Za bronz a především srdnatý a bojovný výkon si zaslouží pochvalu.

Potenciál dotáhnout se na výše zmíněnou elitu předvedli i zlatý Jan Fiala a stříbrný Martin Zelenka. Oba podali skvělé výkony.

Mezi nejlepší v kategorii nízkých pásků se jednoznačně zapsal Tomáš Hron. S přehledem zkušeného závodníka vyhrál dva boje, když prokázal plnou soustředěnost a disciplinovanost.

Další zlatou medaili a stejně dobrý výkon předvedl Pavel Hájek, který s postupem času a přibývajícími zkušenostmi roste v kvalitního závodníka. Poslední zlato si na krk pověsila Lenka Samcová. Bronz ve stejné kategorii pak brala Natálie Benešová, která odvedla velmi dobrý boj s kvalitní soupeřkou a jen zaváhání v prvním kole ji stálo lepší umístění.

Turnaj dal směr tréninkové činnosti

David Koutník a Jiří Šťastný získali stříbrné medaile po podobném průběhu. Čtvrtfinále bylo zcela v jejich rukách, tedy spíše nohách a jejich schopnostech kopat techniky na hlavu. Ve finále jim rozhodně nechyběla snaha. Scházely však rozvaha a možná trošku více zkušeností.

Každopádně nad výkony jednotlivců vládla u Petra Lacka spokojenost. „Turnaj splnil svou kontrolní funkci, odhalil řadu nedostatků a nasměroval tak další tréninkovou činnost klubu. Výsledné první místo v týmech pak už bylo jen třešničkou na spokojenosti z turnaje," zhodnotil počínání týmu jeho trenér.