Soutěž organizovaná Českou kuželkářskou asociací se letos vrací ke své zažité formě. V loňském ročníku barvy svých oblastí hájili také dorostenci, ale cesta správným směrem to podle svazovémo mínění nebyla.  V Pelhřimově tedy budou po roční pauze hrát pouze žáci a žákyně.

Přesto se můžeme těšit na kvalitní sportovní výkony. Jihočeský kraj by měla reprezentovat Michaela Dvořáková, která na nedávném republikovém šampionátu vybojovala dvě medaile.

Tradičně silný bude Středočeský výběr, v němž se se žákovskou kategorií bude loučit Tereza Chlumská z Kosmonos, letošní vítězka prestižního seriálu Poháru mladých nadějí. Středočeši by vůbec měli být favoritem číslo jedna, protože mají ještě jedno eso v rukávu. Do svého výběru mohli nominovat Vojtěcha Kosinu z Kutné Hory, který si před dvěma týdny zajistil v Horním Benešově titul mistra republiky v kategorii starších žáků.

Vysočina, která je „dvoubarevná", může jen překvapit. Jihlavský PSJ do ní dodal Michala Pernicu a Ondřeje Matulu, do pelhřimovského Spartaku pak dorazila pozvánka pro Michala Kováře a Štěpánku Vytiskovou.

Dnes se týmová soutěž hraje na 4x60 hodů sdružených, zítra změří síly tandemy.