Bude to tak trochu okruh po Evropě, spolu s kolegyní Evou Feřtekovou se přihlásila na challenger v Miláně, odkud pak přelétne na elitní turnaj seriálu PSA do Londýna. „Vzhledem k tomu, že jsem v úterý ulehla s osmatřicítkou, tak hlavním cílem je dát se zdravotně do pořádku," zmiňuje ne zrovna ideální situaci před odletem pelhřimovská rodačka.

Její výsledky doma a v Evropě se zatím liší jako den a noc. V Čechách si užívá menší konkurence, vyhrává jeden turnaj za druhým a kraluje žebříčku. „Během posledních tří sezon skončily na turnajích tři výborné hráčky, takže mám situaci snazší. O to více mě to teď baví v zahraničí. Turnaje tam jsou pro mě výzvou a jsou i zábavnější," zmiňuje se.

Kubáňová na elitní evropský okruh vstoupila až letos a většího úspěchu dosáhnout nedokázala. Její cesty pavouky končí v kvalifikaci nebo nejdále v prvních kolech. „Trošku se mi nalepila smůla na paty. Na prvním turnaji jsem hrála s bolavými zády. Pak jsem narazila na dvě Egypťanky, které představují absolutní špičku. Asi jsem to mohla mít snazší, ale ono se to jednou v dobré otočí," věří a dodává, že i tak má mnoho důvodů ke spokojenosti: „Kontakt se zahraniční špičkou mě posouvá dopředu. Vidím, jak se hraje squash v Evropě, zdokonaluji se, získávám zkušenosti. I z tohoto důvodu jsem se rozhodla, že si licenci na turnaje PSA koupím i na příští rok, ačkoliv to pro mě představuje poměrně značnou finanční zátěž."

Turnaj v Londýně, který má dotaci 5000 eur, by mohl být zlomový. I když i tady bude opět v jedné z hlavních rolí štěstí. „Čeká mě kvalifikace a ráda bych se z ní dostala do hlavní soutěže a třeba už konečně přešla přes první kolo. Bude zase hodně záležet na losu. Sice stoupám žebříčkem, ale pořád mi hrozí, že chytím některou z nejlepších hráček turnaje," upozornila Kubáňová na možné úskalí hned v úvodu.

Challenger v Miláně je akcí mnohem menšího významu a šance na postup do závěrečných kol je podstatně větší. „Rozlosování turnaje v Miláně je pro mě příznivé. První zápasy vypadají, že by nemusely být těžké. Pokud budu v pohodě, je reálné dostat se na bednu. Na druhou stranu je to pro mě spíše jen příprava," dodává jednička českého žebříčku a třetí hráčka letošního domácího šampionátu.