„Její výsledek je fantazie, dokázala vyhrát tři boje. Až ve finále nestačila na turnajovou jedničku Kristinu Tomic z Chorvatska,“ uvedl trenér Petr Lacek.

Hronová startovala v barvách českého národního týmu a potvrdila, že navzdory tomu že je v ženské kategorii prvním rokem, patří už mezi přední světové závodnice. „Na rankingu už se dokázala posunout do první šedesátky, z šesti letošních startů na G turnajích má už tři medaile,“ chválí Lacek momentálně asi nejperspektivnější pelhřimovskou taekwondistku.

Hronová si v prvním turnajovém kole poradila s Britkou Poojou Vadhva, kterou porazila 6:5 na body. Pak přišly ještě cennější skalpy. „V boji o medaili dokázala porazit Draganu Gladovic ze Srbska. Jedná se účastnici olympiády, takže je to vítězství nesmírně cenné,“ doplnil trenér. Také výhra 9:5 nad Ruskou Anokhinov má svůj zvuk. „Ruské taekwondo patří mezi velmoci, každá výhra nad jejich elitním závodníkem se počítá,“ těší Lacka.

Hronové nevyšlo až finále, v němž podlehla 4:0 už zmíněné Kristině Tomič. „Bylo to o jedné nepozornosti. Dominice se nepovedl útok, následně inkasovala techniku na hlavu a ještě upadla. O čtyři body už to skončilo. Takové je ale seniorské taekwondo, rozhodují maličkosti a hlavně chyby,“ pokrčil Lacek rameny.

Chybělo málo a pelhřimovským taekwondistům cinkly další medaile. Do čtvrtfinále svých kategorií došly Iveta Jiránková a Natálie Benešová.

I když se sezona pomalu chýlí ke svému závěru, o zajímavé akce není nouze. „O víkendu jedeme na turnaj do Bratislavy, který má pro nás přípravný charakter před mistrovstvím republiky. Na Slovensko už s námi nejedou Dominika Hronová s Ivetou Jiránkovou. Nepřeje si to reprezentační trenér, protože za pár dnů obě čeká cesta do Koreje na mistrovství světa,“ nahlédl Lacek do turnajového itineráře.